buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Palestina skal fornektes

Publisert: 28.jul.2017 10:44
Oppdatert: 28.jul.2017 10:46

Knut Røise var på banen med innlegg i HA både mandag 24. og tirsdag 25.Sistnevnte var ualminnelig saklig og hadde et konkret spørsmål til meg om hvordan Israel har forbrudt seg mot folkeretten.

Allerede i 1949 kom en Genevekonvensjon som inneholdt soleklare bestemmelser om hvordan en okkupasjonsmakt skal te seg i områdene den okkuperer og herunder hvordan sivilbefolkningen skal behandles.

Røise kan lett finne og lese tekstene. Det er for eksempel forbudt å bygge bosetninger i områder som okkuperes. Uten at jeg kjenner numrene på internasjonale avtaler i FNs barnekonvensjon så vet jeg sikkert at det er kraftig brudd på den å putte barn, BARN, i militære fengsler og holde dem der, uten noen form for rettslig prosedyre og uten at foreldrene får vite hvor de er. Men saken er at Røyse hverken godtar det faktum at Israel okkuperer noe som helst eller at staten Israel har noen innenfor og rett utenfor sine grenser som faktisk med all rett kaller seg palestinere.

«De såkalte palestinere» gjentar han i mandagens innlegg, der han overgår all anstendighet ved å påstå at «de ikke kommer til med sine forbryterske handlinger utenfor Gaza». Det må vel være Israel som begår forbryterske handlinger ved å borde fredelige skip, i internasjonalt farvann med utelukkende høyst fredelige hensikter og materiell om bord.

Både han og Marit Lønstad, som hadde et «hallelujarop» i HA samme dag som Røises andre innlegg, burde ta en tur til skolemuseet i Kvennstuggua i Vallset og kikke på kartet over Midtøsten som henger der. Et kart som nok hang i mange skolestuer, laget før FNs delingsplan for Palestina fra november 1947.

leder Palestinakomiteen Hedmark

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat