buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Pensjonist-ene bør huske dette

Publisert: 11.aug.2017 09:22
Oppdatert: 11.aug.2017 09:24

Det var Ap med god hjelp av Høyre som 19.5.2005 fikk i stand forliket om pensjonsreformen. Reformen ble innført gradvis fra 2010. Den innebar at pensjonistene ble fratatt forhandlingsretten. Et annet kjernepunkt i reformen er at når lønnsveksten for andre blir fastsatt, så skal pensjonistene få et fratrekk på 0,75 prosent.

Flere pensjonister har nå lagt merke til at pensjonens verdi (kjøpekraften) minker, og dermed kommer misnøyen. Alle pensjonister som husker reformen fra 2005 vil derfor snu ryggen til Arbeiderpartiet og Høyre på valgdagen. Dette har en forstått i Ap og kanskje også i Høyre.

I Arbeiderpartiet har en nærmest fått panikk, og laget til en «jukselapp» som en deler ut til pensjonistene. På denne jukselappen står det: «Vi vil fjerne -0,75-reguleringen av pensjonene, og sikre at pensjonistene også får økt kjøpekraft når lønnstakerne gjør det».

Dette er selvfølgelig en innrømmelse av at det som Ap og H gjorde i 2005 er spinn hakkende gale.

Arbeiderpartiet og Høyre bør selvfølgelig be pensjonistene om unnskyldning og innrømme urettferdigheten også når det gjelder bortfallet av forhandlingsretten.

Ap har i likhet med flere andre partier skrevet under på forliket om pensjonsreformen og er bundet av avtalen. Jukselappen er i strid med det partiene ble enige om, og er derfor uten verdi.

For ordens skyld kan det bemerkes at en stabil pensjon betyr at pensjonen er den samme selv om prisen på varer og tjenester stiger. Sagt i klartekst: Pensjonistene taper kjøpekraft.

Hadde hedersmennene Nygaardsvold og Gerhardsen levd i dag ville de ha gremmet seg over det Arbeiderpartiet nå driver med.

Pensjonistpartiet

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat