23. okt
 
Plassering av sykehus

Publisert: 01.nov.2016 20:50
Oppdatert: 01.nov.2016 20:56

I debattspaltene er det flere innsendere som mener at et eventuelt nytt akuttsykehus hører til i en by. Moelv som by er en vits og er langt ut på landet har det blitt skrevet. Men Moelv er jo et stort bebygget område og ikke bare dette sentrum med få gater og butikker. Det pendles både til og fra. Biri og Gjøvik ble jo i nærområde etter at brua kom. Hele Ringsaker med over 30.000 innbyggere er jo store brukere av sykehusene, Gjøvik, Lillehammer, Hamar og Elverum. Skal en til undersøkelse, kan det være like håpløst å få parkeringsplass ved dem alle. At en kan ta toget og ha sykehuset nært ved stasjonen, må være en stor fordel og kunne spare mange parkeringsplasser. Så hvem av disse byene har plass til et nytt sykehus eller utvide det gamle? En innsender foreslår Nordre Ål fra Smestadmoen og nordover. Sikkert et utmerket forslag ved nytt sykehus i hvert fylke, men han sier ingenting om hvem som eier dette område og derved mulighetene for å få bygget der, og om det er dyrka jord som må tas. Ringsaker kommune tilbød to store tomter utenom dyrka jord og til og med helt gratis. Begge er nær togstasjon, spesielt på Rudshøgda. Den nye administrerende direktøren for Sykehuset Innlandet Alice Beate Andersgaard anbefalte en gang Rudshøgda leste jeg, men hennes planer for Helse Sør Øst kan ha forandret seg med år og viten har vi forstått henne rett. Det skal i alle fall bli spennende å se hva de lander på.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke