23. okt
 
Politikernes pengeprioriteringer
Sykehus, millioner og milliarder

Publisert: 01.sep.2016 04:00
Oppdatert: 01.sep.2016 11:40

En ytelse på ni millioner kroner er for mye når pengene skal brukes til helsetiltak for Norges befolkning. Dette er prisen på utstyr som er avgjørende når det gjelder behandling av prostatakreft og som et av våre større sykehus trenger for å erstatte en ødelagt maskin. Disse pengene finnes ikke.

LES OGSÅ: Hamar sjukehus best på overlevelse

Da det ble samlet inn penger til Sunnaas sykehus for en tid tilbake, stilte myndighetene med lusne tre millioner kroner. Når det er snakk om penger som skal ut av landet til ymse formål, da ruller ikke millionene, men milliardene. Etter at politikerne har kommet seg inn i storting og regjering, er det bare taburettene som teller. De gir blaffen i dem som har stemt dem fram. Det er om å gjøre å få vist seg for utlandet og for enkelte å sikre seg en kremjobb etter endt tid som politiker i Norge.

Dessverre er disse folkevalgte med på å søle bort milliarder i bunnløse sluk i land over hele verden. Det meste kunne ha vært bedre anvendt her hjemme. Utgiften til innkjøp av maskinen det her er snakk om, er bare lommepenger i denne sammenheng.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke