buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Politikk eller sunt bondevett?

Publisert: 12.jun.2019 14:43
Oppdatert: 12.jun.2019 14:47

For lenge, lenge siden var det «bygdens beste», med omgangsskole og vett i skallen, som tok avgjørelsene i Stange kommune. Nå er det «akkademikkere», folk med høy utdannelse som sitter og bestemmer. Stor anseelse mener de også å ha. Dette er i en kommune hvor det er få «store». Er det noen utenom Odvar Nordli og Ingeborg Refling Hagen?

Og så lager de partipolitikk av 100-årsjubileet til Ingeborg Refling Hagen. Noen er fornærmet fordi ordføreren la fram saken om kommunal støtte til jubileet, som sikkert alle stangesokninger er enige i. Det var rådmannen - ordførerens underordnede - som rettelig skulle ha ført saken i pennen. En formalitet, ordføreren skulle ikke ha lov til å legge fram en sak i sitt eget kommunestyre?

«Bryr seg ikke om lover og regler og etiske retningslinjer», sier Frp-sjefen, uten konkret å vise til noen. Finnes de bare i hans eget hode? Alltid korrekte Aasa Gjestvang ble så krenket, at hun «måtte ta seg en joggetur» for å roe seg ned. Fortsetter med «at hun aldri har vært borti at en ordfører saksbehandler en sånn type sak». Hun og hennes Sp. går bare på oppgåtte stier?

Da «rådmannsveldet» ble innført var det for å gi ordføreren en «assistent». Ordførerens ansvar og rettigheter ble som før. Alle saker er ordførerens ansvar.

Det blir en dobbeltsidig artikkel i HA, og en opposisjon uten noe i hendene som endskap på det hele. Og en måpende velgerskare. Hva skal man si om en slik gruppe med beslutningsmakt? Tillit, hva er det?

Som opprinnelig stangesokning ville jeg ha satt mer pris på om ordfører Nils A. Røhne hadde stått på sitt. Han satt med den beste innsikten av alle, som medlem av jubileumskomiteen. Opposisjonspolitikerne helt uten. Og dermed skapte de en uverdig innledning på jubileet.

De gamle, disse med omgangsskole, ville ha tedd seg annerledes.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat