26. apr
 
Propaganda og sannhet

Publisert: 10.jan.2018 15:41
Oppdatert: 10.jan.2018 15:48

Thor Krefting Nissen hevder igjen i HA 9. januar, at Israel uprovosert bombet Gaza 8. november 2008.

Hendelsen han beskriver er antagelig den som begynte 4. november. Når han nevner denne, må han ta med alle detaljer. Hendelsen begynte med at israelske soldater gikk inn i Gaza for å ødelegge en tunnel som var under bygging inn i Israel. (I ettertid ble det avdekket mange tunneler). Her ble en Hamas mann drept og fire israelske soldater skadet.

Hamas sendte så en mengde bombekastergranater mot israelske soldater hvoretter Israel bombet mål på Gaza og drepte fem Hamas-menn. Israels militære talsperson sa i en uttalelse. «Det er ingen intensjon om å forstyrre våpenhvilen, men formålet med operasjonen var å fjerne en umiddelbar og farlig trussel fra terrororganisasjon Hamas.»

Israels bombing i november 2008 var altså ikke en uprovosert handling. Resten av våpenhvileperioden fortsatte Hamas med å skyte raketter og 20. desember annonserte Hamas at de ikke ville fornye våpenhvileavtalen.

Under behandlingen av Gaza krigen i FNs menneskerettskommisjon hadde den britiske obersten Richard Kemp, på vegne av UN Watch, et innlegg og sa blant annet: - Under operasjon Cast Lead (krigen som startet i 2008) gjorde det israelske forsvaret mer for å sikre sivile rettigheter i kampsonen, enn noen annen hær har gjort i kriger opp gjennom historien. Sitat slutt. Det ble blant annet sluppet to millioner flygeblader over Gaza fore å advare sivilbefolkningen, og tatt 200.000 telefoner til sivile i Gaza for å advare når krigshandlinger var planlagt nær deres hjem.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.