buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Refleksjoner i Strandgata

0
Publisert: 05.nov.2015 04:00
Oppdatert: 05.nov.2015 04:00

Jeg står og venter på bussen i Strandgata. Rygg og ben verker av pinefull isjias, og det kunne vært godt å få sette seg.

Det går imidlertid ikke an. To av de tre trange plassene på den ørlille benken er opptatt av en omfangsrik kvinne - at jeg ikke våger å sette meg på den ledige plassen tett inn til henne - å sitte så tett er rett og slett så ubehagelig at jeg utholder heller smertene i ryggen.

En buss i motsatt retning stopper på den andre siden for å la passasjer stige av og på. Med en gang oppstår en lang hale av biler bak bussen. I den trange gaten finnes ikke muligheter for forbikjøring.

Mens de utallige biler har gått i stå, glir et elektrisk persontog i sakte fart forbi- lydløst på vei til Lillehammer. Og jeg tenker følgende: Ikke forurenser toget. Ikke larmer det, ikke stenger det for den fine utsikten til Mjøsa og Helgøya. Hva er det Folkeaksjonen vil bli kvitt?

For at dens vyer om togfri adgang fra byen til vannet skulle ha noe for seg - hva med Strandgaten og den massive biltrafikken der. Er ikke den også et problem for vakre drømmer om badebyen Hamar?

Omsider kommer jeg meg ombord - atter en hærskare med store og små kjøretøyer bak oss. I gleden over å være på vei hjem til godstolen, orker jeg ikke nok en gang å gremme meg over et dystert utseende kulturhus med en grå ørken av torgplass foran - heldigvis er «prostatavannet» fra et totalt mislykket vannbasseng skrudd av.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat