23. okt
 
Regionreformen skal gjennomføres

Publisert: 03.sep.2018 14:23
Oppdatert: 03.sep.2018 14:39

Stortinget har ansvar for oppgavefordelingen mellom staten og fylkene. Nå planlegges en stor reform for å flytte arbeidsplasser og makt fra staten og ut til fylkene der folk bor.

At SV som et gammeldags sosialistisk parti ikke støtter en slik spredning av makt, overrasker vel ingen. Men det kan ikke stå uimotsagt når SV i innlegg i HA 30. august bruker Venstre og stortingsrepresentant Andre Skjelstad som påskudd for å ruste seg til omkamp.

Les også: Fra tvang til tvil,

Venstre har hele tiden vært pådriver for regionreformen. Det har også Skjelstad vært. Senest i Aftenposten 31. august skriver han:

«Venstre har nemlig ikke snudd i spørsmålet om sammenslåing av Troms og Finnmark. Det jeg ønsket å få frem, var at dersom et flertall på Stortinget skulle finne på å snu i det spørsmålet, vil det ha konsekvenser for hvilke oppgaver som kan overføres til disse fylkene».

Her i Hedmark og Oppland har vi mye å tjene på å stå sammen for å utvikle nye og grønne arbeidsplasser, bedre samferdsel og bedre utdanningsinstitusjoner. - for å nevne noe.

Hvis SV i Hedmark og Oppland heller ønsker stadig større maktkonsentrasjon i hovedstaden, er det for så vidt en ærlig sak. Venstre vil i stedet spre makt gjennom en omfattende regionreform.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke