buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Regjeringen har valgt vest

Publisert: 25.aug.2017 00:03
Oppdatert: 25.aug.2017 00:08

Saken er nok avgjort av Regjeringen for lengst. Traseen blir den som BaneNor går inn for. Det som er skjedd i det siste er bare skuebrød for at Regjeringen skal sikre seg mot kritikk. Saken ligger oppbevart i Kommunaldepartementet til offentliggjøringen finner sted. Og alternativ Vest blir valgt, uansett om offentliggjøringen skjer før eller etter valget, av blå eller rød regjering.

Fordi: Nasjonens største og dyreste institusjon med spesialister i alle retninger har, etter Regjeringens oppdrag, forsket i årevis på trase-løsningene for alle Inter-City byene, også Hamars.

Mot BaneNors beslutning om Vest som den beste løsningen på sitt ekspertgrunnlag, stemmer kommunestyret i Hamar likevel for den østlige – den ennå ikke ferdig utredede - traseen. Av 39 stemte 38 for øst, men først etter en ny, «alternativ» avstemning. Hva nå dette er for noe. Stemmes det til ordføreren får det som han vil?

Og Regjeringen må ta et valg: Skal de høre på et folkevalgt organ der ingen sitter med kunnskaper om det saken dreier seg om – like lite som du og jeg – eller rette seg etter ekspertisen opprettet nettopp for bare denne sakens skyld?

Gruppen folkevalgte utgjør stort sett av de samme som i de snart fire siste valg- perioder har besluttet følgende:

Bygge fotballbane for 8-10.000 personer når ettertiden har vist at behovet var noen hundre. Bygge et Kulturhus dobbelt så stort som behovet, og dobbelt så dyrt som kommunen har råd til. Rive byens nye, fine bibliotek for å gi plass til det. Bygge et vannbasseng over halve Stortorget, men uten vann i det. Og kronen på verket, et stupetårn som kommunestyret mener de hadde bestilt til 1,5 millioner, kom på 30 millioner. Byggingen av Vestre torg og utbedringen av Strandgata kommer på pluss siden, men må telle med i vurderingen av det kommunale låneopptaket på mer enn tre milliarder. Kanskje vil de stemme for et hotell på 34 etasjer også, i byen der de folkevalgte for generasjoner siden, bestemte en største byggehøyde på fire etasjer?

I lys av dette har ikke Regjeringen noe valg. De kan helt enkelt ikke holde seg til et lokalt organ der alle bare synser, i en sak om 20-30 milliarder. De folkevalgte får ikke tillit. Det er ikke uten grunn.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat