23. okt
 
Respektløst og hinsides fornuft

Publisert: 27.mai.2019 14:37
Oppdatert: 28.mai.2019 11:52

Er det virkelig mulig at handelsparken i Furnes skal hete dette? Det er respektløst og hinsides all fornuft.

Jeg har akkurat fått vite at Patentstyret har avgjort at området kan kalles Åker E6. Det har vært massiv protest mot navnet fra blant andre Åker Gård, flere historielag i området og fra enkeltpersoner. Jeg sendte selv en mail til Tema Eiendom i november i fjor der jeg skrev hva jeg mente, og hvorfor. Fikk etter hvert et svar der det sto at saken da var til behandling i Patentstyret etter overprøving fra Åker Gård. Og nå er det altså avklart at Tema Eiendom kan bruke det misvisende navnet Åker E6. Jeg vet også at flere har klaget på navnet nok en gang.

Jeg ble født i Furnes og vokste opp på gården Sandvold som nå er jevnet med jorden for å gjøre plass til handelsparken. Det er slik det er, og det respekterer jeg. Det er navnet som gjør dette så vanskelig og vondt å fordøye. Jeg bodde selv mange år i Åker Allé på Ridabu. Dette er et boligområde som ligger på det som var jordene til Åker Gård, opp mot Sælidvegen. Men det er fortsatt mange kilometer igjen til Furnes og Arnkværn og den kommende handelsparken.

Det finnes mange åkre rundt om i Norge, men Åker ligger på Ridabu og IKKE i Furnes!

Tema Eiendom kunne jo forsøkt å kalle handelsparken Maihaugen, Gåsbu eller Skaugum... Hva er galt med navnet Furnes? Eller kanskje Arnkværn?

Velg et fornuftig og beskrivende navn! Da vil jeg kanskje vurdere å handle der også.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke