23. okt
 
Ritual eller mishandling?

Publisert: 27.mar.2017 23:00
Oppdatert: 27.mar.2017 23:17

Hos muslimene og jødene blir omskjæring brukt som et rituale i religiøs sammenheng. På denne måten blir barnet knyttet til en religiøs trosretning uten at det kan endre på dette senere. Hos de kristne benyttes dåp som tilknytning til trossamfunnet. Dåpen påfører ikke barnet fysisk skade og personen som blir døpt kan i voksen alder selv velge om den vil oppfatte handlingen i den hensikt som den er tiltenkt eller ikke.

Et fysisk inngrep på en frisk person som ikke selv kan gjøre sitt valg er et overgrep. Omskjæring av guttebarn ødelegger noe av det fantastiske skaperverket som er til beskyttelse av en meget følsom legemsdel. I norsk lov er det innført forbud mot tupering (kutte halen) av hunder, men å beskjære menneskers legemsdeler uten medisinsk grunn og uten deres samtykke er det intet forbud mot -. Er ikke et menneske så meget verdt som en hund engang?

Det blir reagert mot omskjæring av jenter som selvfølgelig er langt mer dramatisk enn å beskjære overhuden på guttens lem, men i prinsippet er det ingen forskjell. Dette gjøres på norske sykehus og for norske skattebetaleres regning! Det er ikke ord for hvor ulogisk dette er.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke