buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Rødt: Anledning til å svare på hva Rødt står for.Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
 
Rødt er et parti man kan stole på
Svar til Einar Lang-Ree som trodde kommunismen var død i Hamar Arbeiderblad 15. mai.

Publisert: 20.mai.2019 16:53
Oppdatert: 20.mai.2019 19:35

Tusen takk til Einar Lang-Ree for at han kritiserer Rødt og kommunisme, for dette gir jo meg jo en glimrende anledning til å svare på hva Rødt står for og at Rødt er et parti man kan stole på.

Det som står i Rødts nye program er at vi har det klasseløse samfunn som mål: «Det var dette Karl Marx kalte kommunisme.» Vi lener oss fortsatt på marxismen som nytt analyseredskap for å forstå kapitalismens innebygde logikk, men Rødt er ikke derved et kommunistisk parti. For et slikt parti bygger på helt bestemte organisasjonsprinsipper som ikke er i nærheten av det massepartiet Rødt nå er i ferd med å bygge opp. Dette kunne sikkert Einar Lang-Ree raskt ha faktasjekket, men i stedet ser det ut til at han har brukt VG weekendlektyre som kilde. La meg med en gang røpe at VG ikke er en troverdig kilde til vårt program.

Rødt er et sosialistisk arbeiderparti som ønsker mer demokratisk styring av samfunnet vårt. For når hadde du, som ikke er politiker eller næringslivsleder sist en følelse av virkelig å være med på å ta en viktig avgjørelse? Bestemme at arbeidsplassen din ikke skal legges ned, hvordan overskuddet i bedriften du jobber i skal brukes, at posten skal komme hver dag, at godstrafikken på veiene må over på båt og jernbane. eller at norske tariffer skal gjelde i Norge – for alle? Når kunne du sist bestemme, ikke bare stemme?

Rødt vil ha folkestyre, det vil si at du og jeg, skal bestemme også over den viktige delen av økonomien, slik at nøkkelindustriene, forvaltninga av naturressursene, bank og finans ikke styres av private særinteresser men av samfunnsinteresser. Selvsagt skal innbyggerne eie sin egen privatøkonomi, sin bil, båt, sitt eget hus, sin bedrift. Dette er målet for vår demokratiske revolusjon, som skal vedtas av folkevalgte organ.

Til tross for at Norge er et av verdens rikeste land øker forskjellene og det blir flere som vokser opp i fattigdom eller går en uverdig alderdom i møte som minstepensjonister. Jeg vil tro det føles beklemmende for dem som fryser i egne hjem fordi de frykter for at de ikke skal klare å betale strømregningen at du ikke vedkjenner at det finnes fattigdom i Norge. Eller de som inntil nylig var på AAP og som nå må gå fra gård og grunn vil jeg tro at ikke har en virkelighetsoppfattelse som samsvarer med din, men heller med statistikkene. For fattigdom er målbart – det er ikke noe å synse om, og derfor er kampen mot forskjells-Norge Rødts fanesak.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat