buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Romslig og raust i Ringsaker?

0
Publisert: 21.nov.2015 04:00
Oppdatert: 21.nov.2015 08:33

Formannskapet skal behandle anmodning fra Imdi om bosetting av flyktninger. Imdi har også varslet at det kan komme en ny anmodning etter at tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet om flyktningsituasjonen ble lagt fram 30. oktober. Rådmannens forslag er på 64 flyktninger inkludert familiegjenforente samt en videreføring av åtte enslige mindreårige flyktinger til enhver tid. Hvilke holdninger møter vi som folkevalgte og innbyggere i Ringsaker dette med? Er vi romslige og rause som vi gjerne ønsker å beskrive oss som?

Hva legger vi i begrepet romslig? I Innlandet og i Ringsaker ønsker vi å fremstå som romslige. Vi vil være gjestfrie og ha et omdømme som tilsier at vi har åpne dører og ønsker folk hjertelig velkommen. Vi utfordres alle når landegrenser enten oppleves som for åpne eller ved at de fysisk stenges. Den humanitære flyktningkatastrofen banker på dørene i lokalsamfunnet. Grande huser over 100 mennesker på flukt fra krig. De skal egentlig videre etter en uke. Videre til hva? Transittmottakene er fulle og for få, asylmottakene er fulle og for få. Norske kommuner og Ringsaker sier ja til for få. Hvor romslige vil vi være?

Frivillige i blant annet Røde Kors og Ringsaker og omegn Solidaritetsnettverk viser hjertevarm raushet i lokalsamfunnet. En stor takk til deres ledere og ildsjeler! Jeg er svært ydmyk over de frivilliges innsats. Utallige timer legges ned i innsamling av klær og utstyr til flyktninger som mangler det aller mest nødvendige. Det står stor respekt av arbeidet.

Det er en menneskerett å kunne søke å få asyl for den som trenger beskyttelse. Venstre vil effektivisere identitetsavklaringer hos asylsøkere og sette en tidsfrist på saksbehandlingstiden.

Uansett hvor effektiv saksbehandlingen blir, kommer mennesker til å tilbringe tid i mottak. Venstre vil at mottakene drives ut fra prinsippet om «integrering fra første dag» med mulighet for å jobbe, lære språk og å bli en del av lokalsamfunnet. Mottakene skal være åpne og ha høy kvalitet. Venstre vil heller ha mange, små mottak enn noen få store.

I dag har vi to boenheter for enslige mindreårige flyktninger i Brumunddal med åtte ungdommer. Ringsaker er kjent for å drive godt arbeid i disse boenhetene. Med dagens samfunnsutfordringer mener Venstre at Ringsaker kan gå foran og være med å ta et større ansvar og opprette minst en boenhet til i 2016 og ytterligere en i 2017. Med to byer i kommunen og stor og god satsning i Moelv, er det naturlig å tenke at det bør opprettes boenheter for enslige mindreårige i Moelv.

Imdi ber Ringsaker og kommune-Norge om å ta høyde for familiegjenforening i tillegg til det antall kommunen anmodes om å bosette. Ringsaker Venstre mener vi bør følge opp anmodningen. Bosetting av flere enslige mindreårige er et bidrag i lokalsamfunnet hvor vi kan vise romslighet og raushet i Ringsaker.

Ringsaker Venstre

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat