23. okt
 
Samfunnsutvikling i Bakvendtland

All honnør til Einar Busterud som tross massiv motstand fra distriktspolitikere holder stand. Busterud er en realpolitiker som ser klare konsekvenser av feil plasseringen av tung «infrastruktur». Hvor mange feilplasserte sykehus skal det til før distriktspolitikere lærer? Jeg mener det er beklagelig å bruke passerprinsippet i slike sammenheng.

Sykehuset trenger en solid infrastruktur for å lykkes. Dersom Høyskolen i Hedmark hadde vært samlet ved en tung bystruktur, hadde den forlengst hatt universitetstatus. Ta også en titt på hvor de ansatte har bosatt seg. Det samme gjaldt hovedsykehuset for Hedmark for mer enn førti år siden. Ref. arbeidspendlingen fra Hamar til Elverum.

Det er avgjørende for samlet suksess å avvikle kretskamper og gjøre vedtak som totalt sett gagner Innlandet. Enda et lignende eksempel fra slutten av sekstitallet. Da bestemte Engerdal kommune å legge ned flere grendeskoler og etablere en sentralskole. Kommunesenteret var ikke aktuelt. Det ble ikke godtatt av grendepolitikere. Til slutt kunne de enes om at det geografiske midtpunkt kunne de gå for. Derfor ble skolen lagt inne på skogen på oppsiden av Engerdalssetra. Alle fikk lang vei. I skolens nærhet var det knapt nok barn.

Engerdal kommune er i dag den med lavest folketall og krymper mer og mer. Det er viktig å erkjenne at et stort sykehus må ha hjelp av et tungt allsidig miljø. Det vil også tjene pasientene best.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke