23. okt
Barnehage: Hamar Høyre vil innføre to barnehageopptak i året ig gratis kjernetid for noen grupper.
 
Sammen kan vi gjøre Hamar enda bedre
Hamar Høyre ble i et innlegg i HA 21. april utfordret til å si noe om hva vi ønsker for Hamar.

0
Publisert: 27.apr.2015 04:00
Oppdatert: 27.apr.2015 07:07

MENINGER

For Hamar Høyre er de viktigste sakene å sørge for at byens tjeneste- og velferdstilbud har høy kvalitet, at innbyggerne gis valgfrihet og muligheter og at næringslivet gis de beste vilkårene for nyskaping og vekst.

Hvis Hamar Høyre vinner valget i september, vil innbyggerne merke at det vil bli økt satsing på barnehage og skole. Vi vil jobbe for å innføre to barnehageopptak i året, og starte opp et forsøk med gratis kjernetid til barn i alderen 3-5 år for familier med innvandrebakgrunn og for familier med samlet inntekt under 300 000 kr. Vi har mange mål for skolen, men noe av det første vi vil jobbe for er å sikre er at elever i 1.-4. klasse som ikke oppnår målsatte ferdigheter for å kunne mestre neste nivå, gis ekstraundervisning. Det er viktig for oss at pedagogisk utdannet personale bistår elevene i leksetiden, så dette vil vi også jobbe for å få til.

Elever i grunnskolen i Hamar bør også gis mulighet til å forsere fag, uavhengig av hvilken skole eleven går på.

Takket være innvandring har vi befolkningsvekst i Hamar. Vi ser imidlertid at mange av innvandrerne sliter med å få jobb i Hamar-regionen. Hamar Høyre ønsker derfor å etablere kommunale og/eller private tiltaksplasser for innvandrere under introduksjonsperioden, slik at første møte med aktivitet i Norge er lønn, og ikke stønad. Jobbtrening er også god språktrening, og vi mener et slikt tiltak vil bedre integreringen av innvandrere til Hamar. Nå gjør regjeringen og samarbeidspartiene det også enklere for innvandrere og andre med eventuelle hull i CVen å prøve seg i jobb, siden det nå åpnes for flere midlertidige ansettelser gjennom endringene i arbeidsmiljøloven.

Til spørsmålet om Hamar Høyre vil konkurranseutsette kommunale tjenester i Hamar, så må det vurderes hvis det blir aktuelt. Konkurranseutsetting handler om å invitere til å gi tilbud (anbud) til å få utføre tjenester på vegne av kommunen. Kommunen vil fortsatt ha ansvaret for at tjenestene blir produsert og finansiert, at den er tilgjengelig for kommunens innbyggere og at tjenesten oppfyller de lovbestemte og avtalte kvalitetskravene.

Det viktigste for Hamar Høyre er å gi best mulig velferd for innbyggerne. Vi er positive til private initiativ, disse bidrar med nye idèer og nye arbeidsmåter og ikke minst skaper de arbeidsplasser.

Hamar Høyre er sikker på at vi sammen med velgerne kan gjøre Hamar til en enda bedre by. Vi arrangerer derfor politisk kafè hver fredag fra og med 8. mai på Gravdahl der du kan komme og dele din hjertesak med oss, og hvor vi ønsker å snakke med velgerne om hva som blir viktig å fokusere på framover.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke