buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
Original bildetekst: Kjerstin G. Lundgård Ringsaker kommunestyre 2015-19 *** Local Caption *** Kjerstin G. Lundgård Ringsaker kommunestyre 2015-19
 
Samtidig må det være lov til å være stolt
Så det suser i Ringsaker: Debatten om vekst og utvikling raser videre. På disse sidene kan du lese meninger fra to lokalpolitikere i Ringsaker, Arbeiderpartiets Kjerstin Lundgård og MDGs HC Medlien, og HAs tegner Oddmund Mikkelsen. På vår nettavis finner du lenker til tidligere innlegg i debatten.

Publisert: 12.sep.2018 15:00
Oppdatert: 12.sep.2018 17:10

I HA 7.september kan vi lese hvorfor Senterpartiet er skeptiske til ordfører Ihle Steen og rådmann Strands innlegg i HA 3. september, og den flotte veksten vi har hatt i Ringsaker og hvordan det skal satses videre.

Dette skrev Ringsaker Senterparti i HA 7. september.

Anita Ihle Stenns og Jørn Strands innlegg 3. september.

Som lokalpolitikere må vi alltid være opptatt av å gjøre ting bedre og stadig utvikle oss. Det er vel noe av hovedgrunnen til at vi engasjerer oss i lokalpolitikken? Samtidig må det være lov til å være stolt av den fantastiske utviklingen Ringsaker har hatt de siste årene. Jeg er i alle fall veldig stolt av å bo i Ringsaker og få være lokalpolitiker her. Stadig utvikle oss og tenke nytt har vi alltid gjort.

Les ordfører Anita Ihle Steens svar på Pensjonistpartiets åtte spørsmål.

«Kommune NM». Ja, vi har gjort et byks fra 126. plass til 110. plass. Vi skal sjølsagt fortsette å strekkes oss - hva må vi gjøre for å bli enda bedre?

Senterpartiet refererer til en annen rangering fra Kommunal rapport, der vi ligger ett godt stykke ned på lista for pleie og omsorg og helse. Jeg er nysgjerrig på hva som ligger bak tallene? Hvilke parametere ligger bak rangeringen. Senterpartiet viser til at det skal kuttes tre millioner i pleie og omsorg i 2019. Kuttet er noe alle enhetene i kommunen får. Regjeringen krever effektivisering. Dette er selvsagt ikke noe vi ønsker oss, og håper vi kan finne løsninger for å unngå å kutte.

I Ringsaker blir vi stadig flere innbyggere. Senterpartiet lurer på hvordan vi har blitt det? Jeg mener strategien om vekst og utvikling bidrar sterkt. God skole og barnehage, jobbmuligheter, boliger, kultur, sentralt, flotte lokalsamfunn og opplevelser. Dette og mer til er jeg sikker på spiller en rolle.

Ringsaker har turt å satse. Vi har turt, der andre har sagt nei. Vi har funnet løsninger, for å henge med og utvikle kommunen må vi tørre å si ja. Hva hadde skjedd hvis vi ikke turte å satse?

Visjon og strategi, Senterpartiet stiller spørsmål ved om dette er noe rådmann og ordfører sammen skal fronte. Jeg mener det er avgjørende at rådmannen og ordføreren trekker i samme retning. Vi har nok av eksempler i kommunenorge der samarbeidet ikke fungerer. Det gir utfordringer.

Nå skal planstrategi utformes. Det er et viktig planarbeid som vil gjennomføres over tid. Her skal innbyggere, næringslivet og lag og foreninger inkluderes i arbeidet. Sammen med oss politikere settes fremtidens kurs for Ringsaker. Frem til da følges dagens kurss, den gir resultatet og den følger vi til ny er vedtatt. Vedtak følges lojalt opp av rådmannen og hans stab. Noe annet hadde vært vanskelig å håndtere.

Når politiske saker dukker opp i media før de har vært til politisk behandlinger handler det om at sakene legges ut på nettsiden til kommunen så fort de er klare - nettopp for å sikre åpenhet. Media kan da selvsagt plukke opp sakene og velge å skrive om disse. Da er det ikke unaturlig å snakke med rådmannen eller ordføreren?

Delegasjonsreglement, der enkelte saker er delegert til rådmannen - det er kommunestyret som vedtar reglementet og sånn sett kan mene noe om hvilke saker som skal delegeres.

Sp vil satse videre. Det er bra, for det ønsker vi i Ap også. Fortsatt vekst og utvikling, slik at vi stadig får bedre tjenester for våre innbyggere - både nye og gamle. Ringsaker Ap har i hele perioden støttet opp under saker vi mener vil gjøre Ringsaker til en enda bedre kommune.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat