buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Sats på kompe-tanse, NHO!

Publisert: 03.jan.2017 17:31
Oppdatert: 03.jan.2017 17:55

Norske arbeidstakere kan takle digitalisering, omstilling og endringer i arbeidslivet, men når arbeidsplassene flyttes ut av landet mister de motet. Det er derfor prisverdig at NHO har valgt Made in Norway som parolen for sin årskonferanse 5. januar.

Da skal NHO sin regiondirektør for Innlandet, Åge Skinstad sammen med mange politikere og arbeidsgivere fra fylket vårt til Oslo for debattere hva som skal kjennetegne en vare, tjeneste eller idé som er «Made in Norway». Ett av hovedbudskapene fra oss ingeniører som vi håper Skinstad & co tar med seg til hovedstaden er at satsingen på etter- og videreutdanning må skjerpes!

En helt grunnleggende forutsetning for «Made in Norway» er at vi vedlikeholder og utvikler den norske kompetansen. Kompetente medarbeidere som tør å tenke selv og er med på å utvikle sin egen arbeidsplass er en suksessoppskrift. Den bidrar til at en del norske bedrifter allerede nå flagger hjem fordi de ser at produksjonen blir mer effektiv, rimeligere og forutsigbar.

Kompetanse er ferskvare. NITOs undersøkelser viser at mange ikke får muligheten til etter- og videreutdanning. Det skyldes både manglende tilbud, men også at arbeidsgiver ikke legger til rette i en presset hverdag. Som landets største fagorganisasjon for ingeniører får vi nå stadig tilbakemeldinger på at tøffere tider og økende arbeidsledighet gjør det ekstra utfordrende å prioritere kompetansepåfyll og at mange arbeidsgivere svikter på dette område. Dette er sikkert ikke unikt for NITOs medlemmer.

Her har arbeidsgiverne og NHO et stort ansvar. Vedlikehold og utvikling av kompetanse hos medarbeidere er en av grunnpilarene i den norske modellen, som bygger på trepartssamarbeidet mellom myndigheter, arbeidstakersiden og arbeidsgiverne. Det blir en solid «trekant». NHO og arbeidsgiverne har ansvaret for at deres «side» i trekanten forblir sterk, og det håper vi årskonferansen vil bidra til. Fjerner man den ene siden, blir trekanten raskt en «brukket kvist.»

Avdelingsleder NITO Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat