buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Se den som ikke ser!

Publisert: 21.nov.2016 23:29
Oppdatert: 21.nov.2016 23:48

Tenk å våkne til en dag å føle angst, utrygghet og dårlig selvfølelse. Det å gå til skolen med en stor klump i halsen, samtidig som man helst av alt vil låse seg inn på rommet og ikke prate med noen. Dette er hverdagen for mange elever i skolen i dag som blir utsatt for mobbing. Vi har alle hørt historier om hvordan elever ikke blir hørt og hvilke konsekvenser dette kan få for eleven som er utsatt for mobbing.

Elever med nedsatt funksjonsevne blir oftere utsatt for mobbing enn funksjonsfriske elever, og en undersøkelse fra blindeforbundet viser at 65% av synshemmede barn og unge har opplevd å bli utsatt for mobbing. Nesten alle av disse sa at mobbingen hadde foregått på skolegården og hadde en sammenheng med synshemningen. Når skolen svarer på dette så sier nesten halvparten av skolene at de ikke har gjort noe for å løse situasjonen. Det mener vi i Norges Blindeforbunds Ungdom er helt uakseptabelt.

Skolen og lærerne har ansvar for å inkludere alle elever i aktiviteter og hjelpe elevene som trenger det, slik at de ikke faller ut av skolen. Skolen i dag er bygd opp på forskjellig måter, men hadde man inkludert alle som en naturlig del av klassen vil mobbingen avta. Vi i Norges Blindeforbunds Ungdom mener at bruk av ressurser til å gi elevene kunnskap om synshemning, kan øke forståelsen og redusere mobbingen. Mobbing handler om uvitenhet og frykt for det ukjente. Dette er noe skolen i stor grad kan være med å stoppe.

Samfunnet satser mer på psykisk helse og mot mobbing, men alle blir ikke sett. Det er gjennom å øke kunnskapen om funksjonshemninger i skolen, og inkludere synshemmede barn og unge som får ned mobbingen. Ingen skal trenge å våkne med klumpen i halsen, kjenne angsten eller utryggheten for å gå til skolen. Skolen skal være et trygt sted å være for alle.

Norges Blindeforbunds Ungdom

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat