buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Selsom lesing

Publisert: 08.jan.2018 16:15
Oppdatert: 08.jan.2018 16:18

Etter å ha summet meg sammen og kommet inn på Hamar kommunes nye foreslåtte byplan, hvor arealplanen (vedlegg 2 – estetikk, arkitektur og byform) ble viet en større oppmerksomhet, må undertegnede innrømme at det ble en selsom lesning.

Hvis noen av disse retningslinjene og vedtakene var med i tidligere byplan, må det ha vært mye brudd i hine år, slik vi ser byen i dag. Spesielt etter at CC Stadion ble bygd og sentrum lagt død. Nytt kulturhus og nytt stortorg har ikke gitt den ønskede motvekt.

Hvis den nye byplanen skulle bli vedtatt i kommunestyret, etter høring og forhåpentligvis med nødvendige endringer, er det å håpe at den planen blir strikt fulgt, med det følge at Hamar kan få en mer homogen utvikling: levende sentrum, levende byrom, levende strandsone etc. når byen samtidig fortettes.

Her må ikke kommunen og politikerne overstyres av kapitalsterke krefter, men, dessverre nå ser jeg at noen i kommunen har bitt på agnet til Buchardt, selv om arealplanen med tillatelse av signalbygg som landemerke skulle bli godkjent.

I parentes, må det bemerkes at kommunen egentlig motsier seg selv, når Hamar samtidig ikke skal preges av høyhus i bybildet. Dog, mye positivt er det i den nye arealplanen, med mye fokus rettet mot sentrum og satsing på mer homogen utvikling.

Her er strandsonen og Tjuvholmen en særdeles viktig del i denne utviklingen, mot en by som har alle forutsetninger til å bli en flott og levende liten metropol, i tillegg til andre gode verdier, som helse og omsorg, skole etc. og mye annet som Hamar kan by på.

Til slutt, det er blitt en trend at byer skal urbanes og fortettes, på godt og vondt. Her kan Hamar være mer innovative og finne en egen vei som utvikler byen til det den må være. En levende by på Hamars premisser.

Her må politikerne kjenne sitt ansvar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat