23. okt
Innsenderen mener vindkraftutbyggingen i Våler vil ødelegge for lokalsamfunnet.
ILLUSTRASJONSFOTO: Marianne Thoresen
 
Sier nei til vindkraft

Publisert: 25.jun.2018 15:41
Oppdatert: 25.jun.2018 17:21

Eventyrskogen i Solør kommunene som vi lærte om før vi gikk ut av folkeskolen og som senere er blitt et begrep, mystikkens grenseland. Republikken Finnskogen ble proklamert første gang i 1970 med Åsta Holth som president og som beholdt vervet helt til sin død i 1999. Årlig feires Finnskogdagene 2. helg i juli, i år for 49. gang.

«Formålet med Finnskogdagene er å spre kunnskap om skogfinsk kultur, men også andre kulturer. Finnskogdagene skal bidra til å skape grobunn for optimisme slik at Grue Finnskog og Finnskogen for øvrig skal bli et godt sted å bo og besøke. Det er et mål å arbeide for økt bosetning på Grue Finnskog og Finnskogen for øvrig». Dette vil bli umuliggjort ved evt. etablering av vindkraft i Våler.

Det er moderne røveri i miljøets navn å frata et lite og levedyktig samfunn livsgrunnlaget og viljen til å ta vare på historien ved å gjøre dette til et industriområde. Det vitner om mangel på forståelse for andre verdier enn det som kan måles i penger og prestisje.

Begrepet Finnskogen i den delen som ligger i Sverige er der så høyt verdsatt at svenskene stoppet planlagt vindkraftutbygging i Finnskogen i Torsby kommune nær riksgrensen enda de kan ha mer legitim grunn til å skaffe seg annen kraft til erstatning for mer miljøskadelig produksjon.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke