buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Siste runde med klimadebatt med Barmoen

Publisert: 14.aug.2015 04:00
Oppdatert: 14.aug.2015 08:25

1. Så, klima-«realistene» liker ikke at jeg kaller dem klimafornektere. OK, la meg heller bruke uttrykket vitenskapsfornektere – fullt på linje med Holocaust-fornekterne. Naomi Oreskes, professor i historie- og vitenskapsstudier ved University of California San Diego, har laget oversikt over fagfellevurderte vitenskapelige arbeider om klimautviklingen.

Det vrimler av dem (i vitenskapskretser er dette en meget interessant sak), og FNs klimapanel bygger blant annet på slike rapporter. Hun har ikke funnet en eneste som støtter klimarealistene. De har skrevet mange artikler, men ingen er fagfellevurdert. Årsaken er enkel: de bløffer! Oreskes var på besøk i Norge i fjor, men NRK hadde dessverre ikke åndsnærværelse nok til å snakke med henne. Se for eksempel http://www.nytimes.com/2015/06/16/science/naomi-oreskes-a-lightning-rod-in-a-changing-climate.html?_r=0.

2. Minst 97 prosent av alle vitenskapsmenn (her ment som et kjønnsnøytralt ord) støtter konklusjonene til FNs klimapanel (IPCC), og samtlige vitenskapsakademier i verden gjør det.

3. Av uforståelige grunner har ikke HA omtalt den siste rapporten fra klimapanelet. Avisas redaktør synes å være av den mening at klimasaken ikke angår oss som bor på Hedmarken. Det samme gjelder for øvrig de tradisjonelle politiske partiene i fylket, tragisk nok også mitt eget, det vil si Hedmark Arbeiderparti.

4. Oreskes har skrevet boka «Merchants of Doubt». Det er nøyaktig de samme kreftene som står bak klima-«realismen», som sto bak den langvarige fornektelsen av at tobakk kunne være skadelig. Vi vet jo hva som skjedde med den fornektelsen. De benektet også at det var mulig å skade ozonlaget, og at sur nedbør kunne være skadelig.

5. Det er snart gjort å la seg forlede av det kalde halvåret vi har hatt her hjemme nå i år, men på verdensbasis er bildet et helt annet. På https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/service/global/map-percentile-mntp/201506.gif kan man se et kart som viser at Skandinavia er det eneste stedet på kloden der det har vært kaldere enn normalt – alle andre steder har det vært varmere, til dels mye varmere enn normalt.

6. Går vi mot et kaldere klima om noen tiår? Den som lever får se – og jeg er for gammel. Men alle seriøse klimaforskere sier det stikk motsatte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat