buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Siv Jensen straffer husholdninger med en person

Publisert: 11.jun.2018 15:09
Oppdatert: 11.jun.2018 15:09

Finansminister Siv Jensen straffer enpersonhusholdninger som låner for mye penger.

På ABC-nyhetene 7. juni sier Siv Jensen at folk må slutte å låne mer penger enn de greier å betale tilbake. Hun sier sentralbanksjefen vil sette opp utlånsrenta.

Det finansminister Siv Jensen for det første må forstå, er at det ikke er enpersonhusholdninger, enslige forsørgere med barn og økonomisk utsatte grupper som driver for eksempel boligprisene til vanvittige høyder. Det sørger overforbrukende millionærer, boligspekulanter og bolighaier for.

Enslige med små barn slåss om å få kjøpt de billigste bruktboligene, OBOS-blokkleiligheter, 30-40 kvadrat, stor gjennomtrekk, etterslep av vedlikehold lange som vonde år. Siv Jensen og millionærene bør lære av økonomisk utsatte grupper å leve enkelt - i pakt med naturlige instinkter. Det er tross alt disse gruppene som representerer normaliteten i et overflodssamfunn som har gått av hengslene.

Det andre viktige poenget Siv Jensen må forstå, er at det ikke bare er hun som ønsker å låne penger til boligkjøp. Økonomisk utsatte grupper trenger også egen bolig for å kunne være bærekraftige. Disse prøver etter beste evne å få endene til å møtes mens bankrenten enda er akseptabelt lav. Selv om det skulle koste skjorta å betale tilbake, tar de sjansen. Det er tross alt mer økonomisk i det lange løp å eie egen bolig, enn å leie bolig.

Finansministeren fronter Norges offisielle skattepolitikk. Det er for lengst opplest og vedtatt i Stortinget at gjeldende skattepolitikk skal tilgodese folk som eier egen bolig. Som boligeier får du fradrag for gjeldsrenter, formueskatten din blir lavere og gevinsten ved salg av egen bolig er skattefri. Disse materielle fordelene gjelder ikke for raskt voksende grupper som må leie bolig. Den siste undersøkelsen fra Statistisk Sentralbyrå viser at 51 prosent av de som leier bolig er enslige forsørgere med små barn.

Denne urimelige forskjellsbehandlingen burde finansminister Jensen snarest gjøre noe med. Leietakere trenger en lov hvor de sidestilles med boligeiere. Kanskje bare en klausul på selvangivelsen, hvor de kan trekke fra deler av leieutgiftene. Leietakere slenger fort vekk 10-15.000 kroner «ut gjennom vinduet» for en liten bolig.

Det er altfor høye boutgifter i forhold til inntekten. Kunne boutgifter gå ned til for eksempel 5-6.000 kroner pr. måned, ville barna bli mer tilgodesett og familiene kunne leve mer harmonisk. Jeg synes Jensen og Staten bør legitimere NAV til å støtte et slik forslag. Når sentralbanksjefen og finansministeren i nær framtid lar hammeren falle, tvinges enda flere utsatte grupper til å leie bolig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat