buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Skal endringer møtes med nysgjerrighet toleranse og åpenhet?
Innvandringsdebatten

Publisert: 30.mai.2016 04:00
Oppdatert: 30.mai.2016 09:48

Einar Busterud viser i sin 17. mai-tale at han ønsker seg en politikk som ligner den Tysklands rikskansler, Angela Merkel, førte i fjor sommer. I praksis åpne grenser. Sverige har ført en lignende politik i flere år. Resultatene ser vi nå. Med hele 55 områder i Sverige som er utenfor myndighetenes kontroll. Skyting og bruk av håndgranater er en del av den nye svenske hverdagen. Områder styres nå av kriminelle bander og religiøse lover. Man kan med rett si at det er et land i begynnende oppløsning.

Busterud sier at stengte grenser ikke er noen løsning. Det vil i praksis si at han ønsker at de må være åpne. Busterud advarer også mot fordommer. Blander han sammen uttrykket fordommer med erfaringer?

Les også: Strømmen og lyden forsvant fra Stortorget

Hva hvis folket ser at endringene som en økt flyktningstrøm gir er uønsket? En del flyktninger har med seg en kultur og verdisyn som går på tvers med det åpne demokratiske samfunnet vi har.

Et blikk til Sverige, Tyskland, England, Belgia og Nederland viser oss hvordan en storstilt innvandring har spilt fallitt. Det er nok å se over til Gjøvik. Det er ikke lenge siden politiet advarte jenter mot å gå alene ute på grunn av unge menn som seksuelt trakasserte vilkårlige jenter. Bakgrunnen til gjerningsmennene var innvandrere og flyktning. Dette er et mønster som er velkjent i Europa. Nyttårsaften i Köln og flere andre byer har vi friskt i minne. Seksuell trakassering og overgrep preget inngangen til 2016.

Hvordan ønsker Busterud at folk skal forholde seg til samfunnets endringer? Svaret gir han selv: Vi må møte endringer med åpenhet, nysgjerrighet og toleranse.

Det er en naiv uttalelse når noen endringer åpenbart er til skade for samfunnet.

Motstand mot endringer er kanskje et tegn på at demokratiet fungerer, og i hvert fall blir det mer demokrati med motstand, enn om alle bare bøyer nakken og tar imot uten skepsis eller kritikk. Mer demokrati er et begrep Busterud flagger høyt. Da må folk få lov til å uttrykke sin skepsis og negative erfaringer uten at det blir kalt fordommer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat