19. jun
 
Skal vi også betale for trafikkstasjonen?

Publisert: 12.jun.2019 10:48
Oppdatert: 12.jun.2019 11:13

Jeg sitter og blar litt i noen skriverier angående riksveg 3/25-utbyggingen, og ser hva som blir skrevet:

«Riksveg 3/Rv25 Løten-Elverum ligger i Hedmark kommune, og veistrekningen vil forbedre forbindelsen mellom Oslo og Trondheim. Prosjektet inkluderer ca. 15 km firefeltsvei, 11 km tofeltsvei, 7 km gangvei og sykkelsti, og ny trafikkstasjon på Ånestad, og ca. 30 konstruksjoner inklusiv to større viltkrysninger. Veien går stort sett i jomfruelig terreng og berører i mindre grad dagens riksveg 3 og riksveg 25. Byggetiden er anslått til ca. 2.5 år.»

Vil det altså si at vi i Løten skal betale for byggingen av denne sikkert råflotte trafikkstasjonen også?

Jeg blir mer og mer overrasket over hva våre lokale politikere har gått med på da dette overdådige vegprosjektet ble vedtatt bygget.

Så vi får i alle fall håpe på at innsatsen blir rettet mot å få gratis gamleveg, framfor å få ned prisen pr. passering på den råflotte nyvegen med noen lusekroner. For to-tre kroner pr. passering gjør ikke stort utslag for en som må kjøre der hver dag. Reduksjon på, la oss si to kroner pr. passering, det vil utgjøre ca. 960 kroner pr. år for en dagpendler. Det hjelper ikke veldig mye på denne ekstraskatten, med totalregning på rundt 24.000 kroner pr. år. Dette etter at vanlig skatt allerede er trukket fra på denne summen.

Det kunne vært litt moro å få noen oppklarende ord fra de som vet noe om dette.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke