buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Skammelig oppgjør – igjen
Pensjonistoppgjøret

Publisert: 27.mai.2016 04:00
Oppdatert: 27.mai.2016 10:45

Igjen går det mot nedgang i lønn for pensjonistene.

Etter snart 50 år med underregulering av pensjonene, ser det ut til at «tradisjonen» holdes ved like. Vekslende regjeringer, «har gitt en god dag» i pensjonistene, som har gitt oss mer enn 50 prosent underregulering. Det ser ut til at årets oppgjør gir en reell nedgang på ca. en prosent. Løpende alderspensjon vil bli økt med 2,01 prosent. Mens ellers i samfunnet økes den med mellom tre og fire prosent.

Jeg må nok si at jeg er meget forundret over at ingen partier ser denne potensielle velgermassen, på nærmere en million velgere. Riktig nok skjer det nok noe på skattesiden, og det har skjedd noe på samordnings siden. Men dette er peanøtter i den store sammenhengen.

Et annet viktig element, er at når man blir eldre, så får man større behov for medisiner og andre helsemessige tjenester, hvor man opprettholder svært høye egenandeler. Dette gjør at nettoen og levestandarden har kommet inn i en fallende tendens.

Ja så vil sikkert mange påpeke at pensjonistene har det bra. Ja de fleste av oss har det nok tålig bra, men det finnes altfor mange unntak, «i verdens beste land å bo i». Pensjonister ønsker også å delta i «velferdsløpet».

Mange av oss har barn og barnebarn, som «forventer» at foreldre og besteforeldre skal bidra «saftig» på bursdager, i form av julegaver, barnedåp, konfirmasjoner osv., og ikke alle makter dette.

Andre igjen lider av «ensomhet», som er et temmelig vanlig element, enten du har familie eller ikke. Mange forsøker «å kjøpe» seg ut av denne elendigheten, noe som igjen sier at vi har ikke råd til denne underreguleringen av pensjonene.

Så jeg ønsker lykke til for dem som klarer å se problemet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat