buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Skeptisk til nytt alternativ
Fylkesveg 24 og trasévalg

Publisert: 18.apr.2016 04:00
Oppdatert: 18.apr.2016 10:34

Statens vegvesen har nå gått bort fra det opprinnelige trasevalget på strekningen Støa-Gata sør. Dette fordi det ble problematisk å bygge. Blant annet ved Kvennstugua. Stigningen ble også et problem. Det er positivt at det blir tatt hensyn til Kvennstugua.

Innbyggerne i Vallset har forsøkt å fortelle Statens vegvesen og oss politikere via to folkemøter at de ønsker en annen trase. Nå er det blitt brukt mange penger på å finne ut dette gjennom planlegging.

Vegvesenet kommer så på banen med et nytt alternativ. Vi i Bygdelista er veldig skeptiske til det nye forslaget, fordi traseen ender akkurat på samme sted; nemlig Gata sør. Trafikken vil derved fortsatt gå gjennom Gata i mange, mange år framover. Det vil være til stor sjenanse for de fastboende og skape utrygghet for både skoleunger og befolkningen for øvrig.

Trafikken forventes å øke i åra som kommer. Ikke minst tungtransporten for dette er en gammel stamveg. Hvor lenge trafikken vil gå gjennom Gata er uvisst. Det er ikke tvil om at det kan bli lenge, for mye av fylkeskommunens midler for de nærmeste åra blir brukt opp nå.

At Ap avviste innbyggerinitiativet, med nesten 600 underskrifter, blir mer og mer uforståelig. Selv om vegvesenet kommer med forslag om nytt trasevalg, endres ikke situasjonen i Vallset. Ingen vet hvor traseen skal gå videre fra Gata sør, så uvissheten er like stor. Dette er ikke holdbart for Vallsets innbyggere. Hvis bygging av denne strekningen startes, er det Gata og områdene rundt som vil måtte lide i all framtid.

De som avviste innbyggerinitiativet (Ap, Pp, SV, og MDG) holder innbyggerne i Vallset for narr. De tar ikke hensyn til lokalt ønske eller lokalt engasjement. Vegen må planlegges i en etappe for å få en helhetlig løsning. Da slipper vallsetingene å leve i uvisshet. Vi er veldig spente på Aps utspill i denne saken. Det synes vanskelig for Ap å høre på folk fra lokalsamfunnet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat