22. aug
 
Skolemat er en framtidsrettet ordning
Ingen i Hamar går til valg på å innføre gratis skolemat nå, utover prøveprosjektet kommunestyret har vedtatt i forbindelse med kommunedelplan for skole.

Heller ikke Arbeiderpartiet har dette i sitt i valgprogram, selv om vi gjerne skulle hatt det. Hamar kommune har ikke råd til skolemat, dessverre. Vi har andre utfordringer i skolen, som vi må løse først. Vi må oppfylle lærenormen, ha nok lærerressurser på skolene våre. Vi må ha gode og funksjonelle skolebygg med plass til de elvene som skal gå der. Vi vil ha sosiallærere og helsesykepleiere i skolen for å styrke det psykososiale tilbudet til elevene. Så hvorfor kritiseres Arbeiderpartiet lokalt på noe vi ikke går til valg på, Charlotte V. Hoven? (HA 10. august). Hvorfor gjøre dette til en del av lokalvalgkampen i Hamar?

Når Kjell Ingolf Ropstad sier: De pengene Arbeiderpartiet vil bruke på skolemat, det kan vi bruke på andre og nyttigere ting, som å øke barnetrygden og få på plass flere lærere!», så sitter han i regjering og en posisjon der han faktisk kan gjøre det, i hvert fall foreslå det. Men, det skjer ikke. For hva gjør regjeringen for skolene? Fint lite. Den har til og med greid å ta fra barna våre frukt i skolen, noe så smålig. For å gi 25 milliarder i skattelette til de rikeste? Der har vi mange milliarder å bruke på skolene.

Når Støre og Arbeiderpartiets landsmøte går for å innføre gratis skolemat til alle, er det et fantastisk godt prosjekt som på ingen måte er unikt. De fleste andre land i verden, også de fattigste landene, har skolemat til elevene. Når Arbeiderpartiet ønsker å innføre dette på nasjonalt nivå, vil det følge penger med til kommunene. Dette vil være et stort framskritt. Dette vil være et tydelig sosialdemokratisk skritt i riktig retning. Glade og mette barn på skolene våre. Mette av sunn og næringsrik mat.

Andre kommuner har innført dette, som Nord-Fron i Oppland. Rektor på skolen, som var skeptisk i utgangspunktet, ser hva dette betyr for elevene og hyller i dag ordningen. Når Nord-Fron, en kommune med ca. 5.500 innbyggere, får det til, er vi sikre på at det vil være mulig å få det til i Hamar også, etter hvert. Men da må vi gå framlengs inn i framtida og lete etter løsninger, sammen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke