buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Smartere og grønnere
Denne uken inviterte arbeidslivets parter til klimadugnad. Det var med utgangspunktet i at et bedre klima starter i arbeidslivet, og vi som jobber der har ansvar for å finne de gode løsningene sammen.

Publisert: 19.jan.2018 11:33
Oppdatert: 19.jan.2018 11:43

Arbeidslivets klimauke er startskuddet på et initiativ der vi ønsker å:

• Bidra til økt oppmerksomhet om hva som kan gjøres på den enkelte arbeidsplass.

• Stimulere til økt engasjement på arbeidsplassene om ressurseffektive og klimavennlige tiltak.

• Sikre godt samarbeid mellom virksomhetenes ledere, de ansatte og tillitsvalgte i gjennomføring av tiltak.

Omstillingen mot et fremtidig lavutslippssamfunn krever økt oppmerksomhet om nye bærekraftige løsninger. Heldigvis står klima stadig høyere på den politiske dagsorden – både globalt og nasjonalt.

Skal vi nå ambisjonene, må hver enarbeidsplass se hvordan en kan drive smartere, grønnere og mer effektivt. Det vil kreve innovasjon, endring og omstilling innenfor den enkelte virksomhet. Vår vurdering er at dette gjøres best i samspill mellom virksomhetenes ledere, ansatte og tillitsvalgte, og hvor myndighetene bidrar med støttende tiltak.

Vi ser mange fordeler ved å være i førersetet for en slik utvikling. Det handler ikke bare om å bidra til at Norge når sine klimaforpliktelser. Det vil også bidra til mer effektive virksomheter og bedre arbeidsmiljø. Samtidig skapes økt etterspørsel etter nye løsninger i norsk næringsliv og slik bidra til næringsutvikling, jobbskaping og styrket konkurransekraft.

Hva kan din virksomhet gjøre? Vi ønsker at det skal være lett å bli mer klimavennlig. Derfor har vi utarbeidet en meny av større og mindre tiltak som kan gjennomføres på den enkelte arbeidsplass. Det handler om alt fra å bli en mer bevisst innkjøper og utfordre leverandørmarkedet på mer miljøvennlige løsninger til å legge til rette for mer klimaeffektive transportløsninger og støtte opp under avfallshåndtering som baseres på mer kildesortering og gjenbruk.

Ingen kan forventes å gjøre alt, men alle kan gjøre litt. I anledning klimakampanjen er 600 små og mellomstore bedrifter spurt om klima og miljø. 8 av 10 er veldig opptatt av dette, atskillig færre gjør noe med det. Likevel finner vi hederlige eksempler på arbeidsplasser i vår region som har fullt fokus på bærekraftige løsninger.

Et eksempel er Nortura, som nylig åpnet et nytt bioanlegg på Rudshøgda. Anlegget bruker flis fra treindustrien i området. Ved å bytte ut olje med fornybar energi kuttes CO2 utslippet fra dampproduksjon med 87,5 prosent.

Et annet eksempel er innenfor reiseliv, som er en betydelig næring i Innlandet. Honne på Biri er det første frittstående hotellet i Norge som fikk Green Key sertifisering. Green Key har til hensikt å fremme bærekraftig turisme, samt å bidra til å forebygge klimaendringer ved å belønne og støtte virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak.

Veien mot lavutslippssamfunnet er ikke én, men mange små bekker som til sammen blir til en større, bredere og raskere elv. Fundamentet må bygges på godt samarbeid, men også konkurranse om å utvikle og ta i bruk de beste løsningene.

LO og NHO oppfordrer derfor ansatte og bedrifter til å engasjere seg i saken og være gode rollemodeller for den omstillingen vi skal gjennomføre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat