buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Sosiale møtesteder for eldre i Hamar

0
Publisert: 06.aug.2015 04:00
Oppdatert: 06.aug.2015 07:11

Undertegnede er engasjert i gjennom Pensjonist Hjelpen i Hamar, med bl.a. plen klipping. Den er mange i Hamar området av gjerne den eldre generasjon, som av forskjellige årsaker av og til trenger litt hjelp i hus og hage. Men de fleste har et sosialt problem, de er ofte ensomme og ønsker gjerne noen å prate med.

Jeg vet at kommunen har enkelte tiltak, men det er kun en dråpe i havet, i forhold til behovet. Eldre mennesker krever så lite, og vil helst ikke være til bryderi for andre. Jeg treffer eldre mennesker hver eneste uke, som lyser opp, bare man slår av en prat med dem. Mange av dem har ikke vært ute på ukesvis, eller hatt noen annen sosial kontakt med andre enn hjemmesykepleien, eller til nød noen fra familien som stikker innom i ny og ne.

Her ligger det et enormt behov for de som har bygget dette landet. Deres behov ligger ikke i en idrettshall, fotballbane, kulturhus, eller ei flott gate eller torg, som de ikke kommer til. Ei heller en skate park eller stupetårn, hvor alle budsjettene har sprukket. Nei, de trenger noen å prate med kanskje over en kopp kaffe og en kjeks. Litt enkel underholdning er heller ikke å forakte. Slike forslag slår selvsagt ikke an i et valg år og en valgkamp, hvor det ser ut til at alle partier har glemt de eldre og ensomme.

Politikerne i Hamar og andre steder burde skamme seg over hvordan eldre mennesker blir satt til side, oversett, glemt og ikke satt nok pris på. Mange av de eldre tilhører Hjemmesitter - Partiet, som vokser seg større og større, p.g.a. selvopptatte politikeres arroganse og evne til å glemme dem som har kun små sosiale ønsker og behov. Så hvem tørr og ta utfordringen?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat