buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Friområde: Snekkerstufeltet er en del av de utbygde randsonene til Furuberget.Foto: Trond Lillebo
 
Spar det som er igjen av Furuberget
Hamars friområder for natur-, friluftsliv og rekreasjon står og har stått under stadig press. Opp gjennom årene har bit for bit forsvunnet.

Publisert: 09.apr.2017 13:40
Oppdatert: 09.apr.2017 13:54

Noe av grunnen er jo at hamarområdet har begrenset tilgang på egnete områder for bebyggelse rundt bykjernen. Nå har vår nye rådmann kastet blikket på vårt største og mest benyttede nærområde for naturaktiviteter, Furuberget/Frøbergsberget.

Han er ikke den første som fremmer forslag om nedbygging, men heldigvis har våre politikere stort sett avslått planene, og i eksisterende kommuneplan er hele området avsatt for natur-, friluftsliv og rekreasjon. Det er sagt at rådmannens forslag gjelder utbygging av randsoner. Men - randsonene i Furuberget er allerede utbygd.

Jeg kan ramse opp i fleng: Feltene ved Stavsberg og Østre Alu, bebyggelse i området Gubbestua, bebyggelsen rundt Hedmarkstoppen inkludert idrettshall og skole, utbygging av randsoner på Holsjordet, byggefelt Lyren og boligfeltet vest for dette, Skogbrynet, Snekkerstufeltet og bebyggelsen i området Vikerkollen. I tillegg er friluftsområdet redusert i areal av nydyrking i nordvest og kalkverket i sørvest. Til sammen er det opprinnelige arealet i Furuberget allerede redusert med ca. en tredel.

Fortsatt er området meget variert og artsrikt, og en stor del er vernet. En utbygging, slik det er antydet, vil redusere områdets verdi som naturområde for alltid. Foreløpige kommentarer fra politikerne tyder ikke på stor entusiasme for forslaget, men min og mange med meg har en oppfordring: Spar det som er igjen av Furuberget, til glede og nytte for framtidige generasjoner i Hamar!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat