26. aug
FOTO
 
Spennende melding fra Bane NOR

Publisert: 15.apr.2019 15:15
Oppdatert: 16.apr.2019 07:21

Lars Eide kom i formannskapet med den første illustrasjonen som viser noe av byggeprosessen for dobbeltspor over Koigen. Det er en illustrasjon som nok har sine mangler, men det er også spennende ting å glede seg over. Den viser blant annet at tunellpåhugget skjer øst for rundkjøringa ved Bryggeriundergangen. Dette sparer blokkene i nærheten sammen med flerer andre bygninger.

Vi i Kulvertgjengen gleder oss også fordi vi lenge har hevdet at en ytterligere senket kulvert ville forskyve tunellpåhogget fra Karl Jemtes gate til omtrent Bryggeriundergangen. At BaneNOR går inn for dette tyder på at de har senket kulverten ytterligere ca. fire meter, noe som bør føre til at Hamarbukta blir frigjort. Det kan være vinterens grunnboringer som har muliggjort dette.

Hva de vil gjøre med det gamle sporet under byggefasen, overlater vi til BaneNOR å forklare, men vi synes de burde antydet det i denne skissen. Vi regner med at ei midlertidig bru over den dype grøfta kan bli aktuelt. Å lage brufundamenter på siden og videre bruelementer over tror vi nok BaneNOR og Rambøll har tatt høyde for.

Støy og bråk er det nok vanskelig å unngå, men bråket vil vel først og fremst komme på vinterstid når Mjøsa er lav, og dermed ikke sjenere for badelivet. Spuntinga vil utgjøre det mest høylytte bråket, og det bør vel skje på vinterstid, særlig i Hamarbukta? Ellers ser vi jo også at BaneNor ikke regner anleggstiden forbi Koigen til å vare i mer enn to år.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke