buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
TV-sport: Tiril Eckhoff (til venstre) og Marte Olsbu var ofte på TV-skjermen sist helg.
Foto: Håkon Mosvold Larsen , NTB scanpix
 
Sporten tar altfor mye plass på TV
Etter å ha studert helgas TV-program, er min konklusjon rimelig klar: Sport tar altfor mye tid og plass på NRK og TV2.

Publisert: 10.mar.2016 11:01
Oppdatert: 10.mar.2016 12:10

Hele dagen går med til sportssendinger, alt annet må vike til ugunstigere sendetider.

Et eksempel: Dokumentaren om Vassdalen-ulykken for 30 år siden ble plassert på NRK2 kl. 22.45 lørdag kveld. (Med reprise natt til mandag kl. 00.15.) Etter ørten timer med sport på både NRK1 og NRK2. Dette er etter min oppfatning en gal og overflatisk prioritering. Det finnes mange betalingskanaler som folk selv velger om de vil betale for og se på. Fair enough.

Jeg har alltid vært fornøyd med å betale NRK-lisensen for å unngå all den masete reklamen vi må lide oss gjennom på alle andre kanaler. Men derfor må absolutt statskanalen la oss se andre ting enn sport. Men det positive er jo at hvis jeg ikke gidder å se på alt de viser, kan jeg selv gå ut i frisk luft og bevege kroppen. Det gjelder kanskje å se positivt på denne saken også.

De som kjenner meg, er kanskje overrasket over at nettopp jeg skriver dette. Jeg er jo over mange år kjent som sportsinteressert, ihuga Liverpool-supporter og tilhenger av Storhamar hockey og Ham-Kam fotball. Men livet består av mange viktigere saker enn sport, jf. alt som foregår i dagens Europa/verden.

Dette er ikke noen kritikk av HAs sportsdekning. Jeg synes det er bra at idrett, også i de yngre årsklasser, blir dekket av lokalavisa. Alle mine pantepenger går for eksempel til Tangen ILs barne- og ungdomsarbeid. Og i motsetning til en kar i avisa forleden, synes jeg det er både bra og riktig at stoff fra alle fire kommuner i nærområdet blir dekket, både på sportssidene og ellers i avisa. Som en dame skrev: det er jo bare å bla forbi det som du ikke er interessert i.

Derfor: Heia Storhamar i ishockeysluttspillet. Og jeg er kvalm av overbetalte, middelmådige pamper i fotballforbundet/FIFA/UEFA osv. Takk til John Arne Holmlund for et flott innlegg om fotballens ulike sider i lørdagens avis. Noe tilsvarende stod for ikke lenge siden i Nordlys også, skrevet av en som tidligere var langt mer entusiastisk enn nå. Jeg kjenner meg igjen i deres beskrivelser.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat