buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Sprøytemidler, regelverk og helse

Publisert: 05.sep.2018 14:18
Oppdatert: 05.sep.2018 14:34

Da TV2 tok for seg jordbær og tomater for å finne om det var noe der en ikke ville ha, eller som ikke var nevnt under innhold, var jeg en ivrig tilhører.

Jeg lurte på om det kunne være rester igjen av giftige sprøytemidler. Jordbærene blir sprøytet så sent som syv dager før de spises. Tomatene har tynt skall, da kan det også finnes rester av giftige sprøytemidler der.

Mattilsynet fant i 2018 16 ulike plantevernmidler i rosiner fra Tyrkia. Da var det druene som var sprøytet og det fulgte med ned i rosinene.

Men i dette programmet ble ikke giftige sprøytemidler nevnt med et ord. Var det for at ikke noe må påvirke salget i negativ retning?

Det er jo på poteter som sprøytes mot tørråte, epler, druer, pære, tomat og agurk det kan være rester igjen, og vi kan få i oss mest av disse midlene. På innførte grønnsaker fra Tyskland vet vi også at det er funnet rester av slike sprøytemidler.

Hvorfor det heter plantevernmidler kan en lure på, når det er ugresset som skal kverkes til lettelse for den som produserer.

Mattilsynet i Norge sier at frukten og grønnsakene som selges er under grensene EU setter opp, men der blir jo grenser stadig forhøyet. Så hvorfor bestemmer EU når en ikke er medlem, burde en ikke greie slikt selv i Norge?

Så forteller Mattilsynet at de har trappet ned undersøkelser av økonomiske grunner. Det er trist, så viktig som dette er. I Norge ligger vi på verdenstoppen når det gjelder flere sykdommer, blant annet kreft.

Feil kosthold og uutforskede giftstoffer er av svenske forskere anslått å være årsaken til 40-70 prosent av krefttilfellene.

Mange ønsker å kjøpe økologiske bær og grønnsaker, men så mye av det i butikkene er det vel ikke? Men økologiske egg får vi, og nå skal det bli økologisk melk i Rema 1000-butikkene.

Da vet vi at kua får mindre kraftfor, kommer ut sommerstid, og at kalven får die mora.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat