buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
OTTESTAD: Dette var stemningen blant Ottestad-ungdommen 23. oktober 2003.
 
Stange på ville veier?
Det er med tristhet og oppgitthet jeg leser Mirjam Engelsjord og Erik Ringnes sin argumentasjon for å flytte ungdomshuset i Ottestad til den nye Ottestadhallen.

0
Publisert: 12.des.2015 04:00
Oppdatert: 12.des.2015 07:36

MENINGER

Som tidligere ansatt både på Presterud- og Pikeskolen Ungdomsklubb, og som far til tre barn som har frekventert ungdomshuset i Ottestad i mange år, finner jeg argumentasjon deres for å flytte klubben til den nye Ottestadhallen som et tegn på lite forståelse for de mekanismer som danner gode ungdomsmiljøer.Dette er ofte uorganiserte ungdommer som ikke finner seg til rette i de organiserte aktivitetene som tilbys, men ønsker et sted å treffe venner på kvelden.

Ungdomsklubben i Ottestad ble startet opp i det gamle samfunnshuset ved Ottestad ungdomsskole, og holdt til her i mange år. Det største problemet her var at stedet ikke føltes som deres eget. De måtte pakke ut og inn alt de trengte hver klubbkveld. Stedet ble aldri «deres eget», men alt skjedde på styret i Samfunnshusets premisser. Dette betyr at de måtte akseptere alt som det var, ingen mulighet til å påvirke utformingen av lokalene, og ikke noe innflytelse på driften her.

Her måtte det bæres inn og ut instrumenter, høyttalere og forsterkere hver kveld til rockeverkstedet. Det måtte settes opp kiosk og organiseres matlaging hver kveld, ut og inn med alt de trengte. Dette tok mye tid, og var frustrerende for ungdommene, noe som førte til at mange etterhvert ikke orket å gå på klubben.

Det kom stadig klager fra styret i samfunnshuset om møbler som ikke var satt riktig på plass, disketøy som ikke var vasket godt nok, klager på støy osv.

Da det nye ungdomshuset i gamle Coop butikken ble tatt i bruk, fikk de endelig sitt eget sted, kunne utforme det som de ville, og ha en stabil base for ungdommene i Ottestad. Besøkstallet steg fort igjen, og det ble stadig flere aktiviteter i huset. Rockeverkstedet fikk eget rom og instrumenter, og som de slapp å pakke ut og inn hver kveld. De fikk eget kjøkken for matlaging, og framfor alt, de styrte huset og aktiviteten selv.

Dette har vært den største suksessfaktoren ved ungdomshuset i Ottestad. Vil politikerne i Stange ødelegge alt dette, og tilbake til de tilstander ungdommene hadde i Ottestad samfunnshus? Hvordan vil en tenåring føle seg i et nytt betongbygg hvor ingenting kan røres, alt må pakkes ut og inn hver kveld, ingen muligheter for å påvirke utforming og innhold i klubben? Jeg tipper at besøkstallet vil synke, ungdommene vil henge på Vikasenteret eller på en av de andre butikkene i Bekkelaget, med alt dette medfører.

Ungdomshuset i Ottestad er det beste forebyggende tiltak som er gjort på mange år. Ikke la politikerne i Stange ødelegge noe som fungerer meget bra, bare for å spare noen få kroner etter å ha bygget seg til fant på praktbygg rundt i kommunen. All honnør til Jorunn Hagelund som har vært primus motor for ungdomsklubben i en mannsalder. Uten henne hadde ikke våre barn hatt et trygt og godt sted å treffe venner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat