buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
VindKRAFT: Nei.
 
Statkraft-nei til vindkraft

0
Publisert: 22.jun.2015 04:00
Oppdatert: 22.jun.2015 07:22

Det er meget gledelig at Statkraft nå sier nei til videre vindkraft utbygging både i Norge og Sverige da de finner det ulønnsomt. Flere politikere og miljøaktivister er skuffet over avgjørelsen, men de bør tvert i mot være godt fornøyd da vindkraft er den mest ulønnsomme måten og produsere strøm på. I tillegg slipper vi forsøpling av Norsk natur.

Vindmøller skulle plasseres flere steder både i Sverige og Norge og langs kysten. Disse monster vindmøllene består av tykke søyler med enorme betongfundamenter og store blader som svinger over 100 m oppe i lufta og synes på flere mils avstand. Store antall av slike monstervifter vil ødelegge den flotte Norske naturen som vi liker å vise turistene. I de områdene vindmøllene blir plassert vil hele landskapet bli seende ut som en slagmark da det må bygges brede veier for transport med store vogntog og andre anleggsmaskiner pluss store plasser for kranbiler som skal løfte de tunge delene på plass. Men det er ikke bare naturen det går utover, vindmøller er også en stor trussel mot det rike fuglelivet både langs kysten og i innlandet, og i den store vindmølle parken på Smøla med 68 vindmøller skal det frem til i dag ha blitt drept rundt 50 havørner og mye annen fugl av de store bladene som har stor hastighet ytterst.

På grunn av den lave energitettheten i vind er vindmøller den mest ulønnsomme måten man kan produsere strøm på og er avhengig av store subsidier for å kunne bygges. Vindkraft koster bortimot en krone pr kW/t, mens vannkraft produseres til en selvkostpris på ca. fem øre pr. kW/t, og vi har i dag mer enn nok vannkraft til eget forbruk her i landet. Vi kan også utvide eksisterende kraftverk eller bygge flere nye hvis det blir behov for mer strøm, uten å ødelegge verneverdige områder.

De 68 vindmøllene på Smøla utgjør Norges største vindkraftanlegg, men produksjonen er meget dårlig p.g.a. lav effekt og kort driftstid (vindstille). Den vindmøllesatsningen vi nå har sett tendenser til er en del av klimahysteriet som går ut på å skaffe Europa billig strøm subsidiert av norske skattebetalere, og på toppen av det hele så skal vi ødelegge Norsk natur. Vindmøller passer best i land som Nederland og Belgia som ikke har mulighet til vannkraft.

I tillegg er disse monsterviftene ekstremt utsatt for havarier. Bare her i Norge har vingene brukket av på minst fem, lyn har ødelagt hovedlagrene på 10 stykker, og én fikk olje i girkassen antent av et lynnedslag og brennende deler regner ned mot bakken. All ære til Statkraft som nå ser ut til å stoppe denne galskapen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat