buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
URBAN FARM: Eksempel fra New York.
 
Stilling søkes som urban farmer i Hamar
Jeg vil herved søke om stillingen som økologisk grønnsaksgartner og urban farmer i Hamar kommune.

Publisert: 08.nov.2016 14:46
Oppdatert: 08.nov.2016 14:55

Kvalifikasjonene er sånn passe, men jeg har hardtarbeidende bønder rundt meg i slekta, så kanskje får jeg litt hjelp. Jeg vet at stillingen først er på plass om ti år, men det er greit å være tidlig ute, for den jobben her blir det rift om.

Altså, dette blir etter at vi har valgt østlig trasé: Mellom de nye, energinøytrale blokkene i «Jernbanebyen» (vår nye bydel mellom dagens stasjon og Espern) vil blokkene integrere natur og landskap. Vi lager et par mål med jorder, hvor det vokser ren, lokal mat, som bønder i Hamar-området ellers. Gårder fra Stange, Vang og Ringsaker kan ha grønnsaksmarkedet sitt på torget som omkranses av jordene.

Dette blir «Hamars fisketorg,» hvor turister kan plukke gulrøtter ut av bakken, som vi plukker torsken ut av en kum i Bergen. Slik hyller vi bøndene, og det at vi lever i området som lager Norges (verdens?) beste mat. Et jorde er dessuten pent å se på, særlig når det er så lite at det kan behandles som et smykke. Jeg kan gjerne ha et lite fjøs der med fire-fem dyr i også, det er for ille at ungene i jordbrukshovedstaden Hamar må reise tre mil for å klappe en sau. Det blir deilig å være skikkelig stolte av at vi bor i Norges matfat.

Rundt jordene er det helårskafeer med glassbygg over, vi tar den første utepilsen i slutten av februar. I mars spiller vi strandvolleyball. Vi har allerede bygget et glassbygg for en ruin, så vi kan vel forestille oss å gjøre det for levende mennesker.

Det er nok byster og minnesmerker og tomme symboler i verden nå. Vi skal feire det som lever. Naturens estetikk, som byr på seg selv og aldri ber om noe tilbake. Dette gjør vi rett foran Mjøsa, Norges største naturperle.

Dette er ikke spesielt nyskapende. Dette er den nye urbanismen, dette gjøres over hele verden nå. Menneske og natur, og kontorer og en god samtale over en halvliter — alt i samme kvartal. Det er trendy! Mark my word: Om tjue år er det jorder på Sørenga og Grunerløkka også. Men i Hamar skal vi være først ute, og et forbilde for Norge. Skulle bare mangle, det er ingen som kan dette bedre enn oss.

Jeg trenger ikke så mye lønn for gartnerstillingen, jeg regner med at så mange har lyst til å dele denne opplevelsen at det blir omtrent selvgående uansett. Kanskje kan jeg få en liten vaktmesterleilighet i det nye leilighetskomplekset i Triangelgården, når handelssentrum er «dødt»? Med utsikt fra stua over parkene foran Mjøsa — uten så mye som en vaier i sikte. Så kan jeg så og høste på jordet i triangelen også. Og i den vertikale, hydroponiske åkeren på ytterveggen av bygget. Hvis det følger en klatresele med stillingen.

Jeg gleder meg allerede. Hvem vil være med?

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
URBAN FARM: Eksempel fra København.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat