buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Stor miljøgevinst i Innlandet

0
Publisert: 18.mai.2015 04:00
Oppdatert: 18.mai.2015 07:10

En forbrukerundersøkelse gjennomført i samarbeid mellom NAF, Hafslund og Eidsiva sist høst viste at en av tre hedmarkinger og opplendinger ønsker å kjøpe elbil neste gang de skal ha ny bil. Det gjør de klokt i. Flere eldrevne biler på vegene i Hedmark og Oppland gir bedre luftkvalitet lokalt og bidrar til klimaløsningen globalt.

I debatten rundt de vedtatte økonomiske fordelene ved kjøp og bruk av elbil fremsettes det stadig påstander om at elbilene egentlig ikke er miljøvennlige. Eksperter fremsetter og argumentere for teoretiske beregninger som sår tvil om gevinsten for miljøet ved bruk av el som drivstoff i vegtrafikken. Sunn fornuft tilsier at vi bør slutte å teoretisere, og heller se på enkle realiteter:

Hvis vi som bor i Innlandet bytter ut diesel- eller bensinbilen vår med eldrevet bil, slutter vi å forbruke fossile brennstoffer. Vi slipper ikke ut noe som helst mens vi kjører, eller mens vi står i kø og venter på grønt lys. I stedet bruker vi elektrisk energi. De fysiske lovene tilsier at den kommer direkte fra vannkraftverkene i regionen. De har vi nær 50 av i Hedmark og Oppland. Kraftverkene produserer store mengder fornybar og helt ren elektrisk energi. Ved å bruke el som drivstoff i vegtrafikken oppnår vi en en-til-en miljøeffekt som er uovertruffen: Alle utslipp fra bilen fjernes, og kortreist ren fornybar energi fra vannkraftverkene overtar. Vi kan med andre ord knapt bruke vår lokalproduserte vannkraft til noe edlere.

De fleste moderne elbilene bruker ca. to kilowattimer på mila. En kilowattime koster i underkant av en krone inklusiv nettleie. Altså drivstoffutgifter på under to kroner mila. Du finner ingen dieselbil som konkurrerer med det!

Prosjektleder «El i vegtrafikken» i Eidsiva

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat