buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
ERSTATTES: Tingvold kan rives og erstattes av boliger i høyden, en trivelig bydelskro på bakkeplan, mener Magne Kippersund. FOTO: ARNT OLAV VELTEN
 
Stort potensial ved Stangehallen
Utvikling i Stange: Alt ligger til rette for en alle tiders skole-, idretts- og kulturbydel i Stange, men ikke på Tingvold.

Publisert: 24.mai.2018 09:11
Oppdatert: 24.mai.2018 09:28

Tenker man ny ungdomsskole i kombinasjon med nytt kulturhus, og med allerede eksisterende Stange videregående skole, Stangehallen og idrettsanlegget til Stange Sportsklubb, så har man en storartet bygnings- og anleggspark.

Stanges barn og ungdom vil få et stort, men samtidig samlet område å møtes på når de skal delta på organiserte idretts- og kulturaktiviteter på ettermiddags- og kveldstid.

Stangebyen trenger både å bli større, penere og «mer by», og det er bare rimelig at en del av denne satsningen er ei skikkelig «storstue» for folket der. En fin konsert- og teatersal er på sin plass. Men hvor skal den ligge?

Det er ikke mange meterne å gå til Stangehallen fra Stange jernbanestasjon. Beliggenheten her er fin.

Når man i tillegg tenker på at Stangebyen skal vokse, så må man trygt kunne regne området ved Stangehallen som sentrumsnært nok – til tross for at selve «Stangebyen» vel defineres noen hundremetere lenger vest og nord …

Tingvold har en betydningsfull plass i Stangebyens historie. Men historie er historie. Nostalgi kan ikke styre nåtid.

Tingvold kan rives, erstattes av boliger i høyden, en trivelig bydelskro på bakkeplan, samt en ytterligere forskjønning av Tingvold-torget. Gjerne med gjenstander og foto fra Tingvolds/Stangebyens historie i montere ute eller inne i bydelskroa.

Nytt kulturhus må ikke styres etter stikkordet «Riksteatret». Riksteatret har stoppeplass i Hamar. Det er god samfunnsøkonomi og god regional tenkning å akseptere Hamar som det urbane hjertet i vår region.

Stangebyen må fokusere på gode oppvekstvilkår. Kvaliteter for en rik hverdag er viktigst, og da er et kulturhus tilpasset lokalsamfunnets behov betydningsfullt.

Kor, korps, band og kulturskolens aktiviteter må ha gode rom- og arbeidsforhold. Lag og foreninger må kunne leie billige rom for møter og arrangementer.

Det er også god samfunnsøkonomi å tenke sambruk og synergieffekter. Både ungdomsskolen, kulturskolen og Stange videregående skole bør kunne ta i bruk den aulaen/festsalen som skal bygges.

Størrelsen bør være moderat, men garderober, lagre og bakscene-områder må være funksjonelle.

For de større arrangementene er det viktig å huske at Stangehallen er tilgjengelig. Legger man litt penger i å løfte Stangehallen i estetikk, scenebelysning, flyttbare lettvegger og loddretthengende inndeknings- og lyddempingstepper, vil denne hallen kunne bli en enda bedre flerbrukshall enn den er i dag.

Mulighetene er mange. Synergieffekten av samlokalisering rundt Stangehallen er et fantastisk potensial.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat