23. okt
 
Streng og rettferdig?

0
Publisert: 05.nov.2015 04:00
Oppdatert: 05.nov.2015 04:00

Asylfiendtlige politikere er ivrige til å bruke ordene «streng, men rettferdig» om den asylpolitikk de ønsker å fremme. Marcos Fernandez fra Chile, men boende i Hamar, fikk i fullt monn føle strengheten da han brutalt ble revet fra sin kone og kastet ut av landet.

Kan de politiske partier som har utarbeidet et regelverk som gjør slikt mulig forklare velgerne hvor man kan få øye på rettferdigheten i denne saken? Men slike spørsmål fra velgerne svarer de aldri på. Menneskerettighetserklæringen, Artikkel 16, pkt.3: Familien er den naturlige og grunnleggende enhet i samfunnet og har krav på samfunnets og statens beskyttelse.

Marcos og hans kone er dessverre ikke det eneste paret som er blitt brutalt revet fra hverandre av norske myndigheter som ikke vet å rangere tøvete paragrafer i forhold til menneskerettigheter som er underskrevet av nesten alle verdens nasjoner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke