buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
HANDEL VED ÅNESTAD?: Kan bli. FOTO: Rolf Småriseth
 
Stusselig utvikling?

Publisert: 11.apr.2017 15:38
Oppdatert: 11.apr.2017 15:44

Stusselig samfunnsutvikling ved Ånestad. Det skriver en lokal eiendomsutvikler om godkjenning av detaljhandel ved Ånestad.

Kan hende det ikke er optimal utvikling for sentrumsbutikkene, men nå er det en gang slik at Løten er litt mer enn bare Løten sentrum.

Utbygginga vil generere mange sårt tiltrengte arbeidsplasser innen kommunen, både i anleggsperioden og ved videre drift av handelsvirksomhet i årene som kommer.

Hele Ånestad-området ,som kommunen har investert en god del penger i, vil også fremstå mer attraktivt mht. etablering av evt. ny næringsvirksomhet.

Miljøfiendtlige transportløsninger (bilbasert handel) blir nevnt som en negativ faktor, men det er jo dessverre en nødvendighet for mange bosatt i Løten da kollektive transportmiddel er svært begrenset. Som Nordbygding må du til Løten Sentrum ca. 7,5 km eller enda lengre til Hamar eller Elverum.

Handel ved Ånestad vil jo halvere kjøreavstanden for mange innbyggere. Videre tror jeg at mange kunder som velger å handle ved Ånestad allerede er på farten, med bilen på vei til eller fra Hamar/Elverum.

Kanskje vil denne etableringen tvert om stoppe noe av handelslekkasjen til nabokommunene. Mange løtensokninger som jobber utenfor kommunen benytter selvfølgelig anledningen til å handle i nærmeste butikk på vei til eller fra jobb i Hamar eller Elverum.

Når det gjelder detaljvarehandelens framtid i Løten, har jeg større tro på en ny butikk ved Ånestad, enn en allerede overetablert detaljvarehandel med to Kiwi og en Rema i sentrum.

At Børre Johnstad skulle høste en gevinst på den omtalte omreguleringen er vel ikke urimelig, da han ved å investere i dette prosjektet skaper mange nye arbeidsplasser og et mer attraktivt område ved Ånestad.

Det er vel ikke en stusselig utvikling.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat