buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Om høybygg: Styre og stell i Hamar, representert ved rådmann Bjørn Gudbjørgsrud (til venstre) og ordfører Einar Busterud.Foto: Trond Lillebo
 
Bare fordi det kom fra en med stor pengesekk?
Etter å ha lest innlegget til Steinar Larssen i HA 1. februar om liberalisme, lurer jeg på om disse kreftene lokalt har ført til at rådmann og ordfører i Hamar til de grader har følt seg så frie, at man kunne hoppe på forslaget om høybygg på Tjuvholmen, bare fordi det kom fra en med stor pengesekk?

Publisert: 15.mar.2018 14:31
Oppdatert: 15.mar.2018 17:29

Hva med de politiske spillereglene, samt de lokaldemokratiske prinsippene, selv om opsjonen politisk ble godkjent? Kommunen burde ha forstått at høybygg vil skape ramaskrik.

Les Steinar Larssens innlegg 1. februar.

Det er en kjensgjerning at pengesterke krefter har bidratt til utviklingen i dagens samfunn, på godt og vondt. Det ser vi i Hamar.

Skal det være slik at menn med pengesekker, menn med navn og posisjoner, kan gå fram som de vil, noen ganger overkjøre demokratiske spilleregler (her bruker jeg konsekvent hankjønn)?

Ut i fra det som skjer nå i forbindelse med kommuneplan 2018 – 2030, hvor man kunne komme inn med høringsinnspill, undrer det meg hvordan dette kan gå til, spesielt i forbindelse med Tjuvholmen og høybygg. Dessuten, hvorfor haster det så mye med områderegulering nå, før kommuneplanen blir vedtatt.

Vedtatt kommuneplan skal være retningsledende for videre utvikling i Hamar og da bør man derfor bruke tid og fornuft å få på plass en plan med best mulig harmoni, som formannskap og kommunestyre ikke bør dvele for mye ved, når planen skal politisk godkjennes. Da er kartet lagt og man kan bruke kompasset etter det.

Nå ser det ut til at kommunen dessverre må bruke mer tid på kommuneplanen, spesielt arealdelen. Dette siden Bane Nor nå sier at utbyggingen av Inter City (vedtatt av Stortinget) ikke er realistisk gjennomførbar ut fra bevilgningene fra staten, og må drøyes ut i tid. Egentlig rene og ærlige ord for pengene, men dette forteller også at Bane Nor ikke har gjort jobben sin.

Bildet vi nå har fått betyr jo egentlig at arealplanen bør/må utsettes og fortetningen av byen må tenkes i andre baner. Jeg håper derfor at Hamar kan få en positiv utvikling, der man ikke bare ser byen for bygg, men, også rom for grønt skifte.

En unik mulighet til å gjøre Hamar miljøvennlig og levende for det brede laget av folket, bygge rimelige leiligheter i annet byggemateriale enn betong, der unge også kan etablere seg. Nå er leilighetene som bygges, egentlig for folk med tunge punger.

Jeg vil tro at «grønne» rom i byens utvikling nå mer enn noen gang er viktig for kommende generasjoner, at Tjuvholmen og strandsonen bevares og utvikles for fri luft og rekreasjon. Et høybygg er også uten tvil veldig lysforurensende og til sjenanse, i lange baner. Det hører ikke hjemme i vår deilige by.

Med andre ord, ikke la liberalsimen få for mye frie krefter og likeså ikke la businesskåte krefter grafse i Hamar. I tillegg er det betenkelig at kommunens øverste ledelse (rådmann og ordfører) ikke vet hvilken vei kommunen bør gå. Her må politikerne ha det beste grepet på rattet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat