23. okt
 
Sykehus i særklasse

Publisert: 01.mar.2017 21:04
Oppdatert: 01.mar.2017 22:21

Tynset sykehus er og blir et «Sykehus i særklasse». På alle målbare parametere fra pasienttilfredshet, behandlingskvalitet, ledelse, og nå økonomi, får sykehuset top rating.

Helseminister Bent Høie og statssekretær Anne Grethe Erlandsen var også tidlig ute i arbeidet med Nasjonal sykehusplan og plasserte Tynset i særklasse. Sykehuset skulle videreføres som lokalsykehus med akuttkirurgi som i dag. Sykehuset Innlandet (SI) måtte ta dette til etterretning og unnta Tynset sykehus fra den videre omorganiseringsprosessen i Sykehuset Innlandet.

Toppledelsen i SI var nylig på Tynset for å gratulere og gi honnør til sykehuset som eneste i Innlandet med solid driftsoverskudd i 2016. Men administrerende direktør Alice B. Andersgaard hadde også malurt med til begeret; SI ville vurdere å ta den lokale administrasjon og ledelse fra sykehuset og legge den inn under Elverum-Hamar. Skjer det, ser jeg faren for at blant annet Tynsetmodellen (Nordsjømodellen) står for fall.

Sykehuset i særklasse er ikke bare geografisk begrunnet, men her drives et sykehus av ansatte og ledelse som i begeistring for sine oppgaver leverer kvalitetsbehandling og personlig pasientomsorg som blir høyt verdsatt. Det gir god trivsel for de ansatte og pasientene, og er bunnplanken for kvalitet. Nye ideer, kreativitet og forbedringer i rutiner og tilbud, som utvikles lokalt av sykehusets egne ressurspersoner, vil slukne med sentralisert ledelse.

La oss håpe og tro at Helseministeren og Helse Sør-Øst gjentar at sykehuset på Tynset er definert som Sykehus i særklasse og pålegger SI å holde fingrene unna fatet.

lege

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke