21. jun
 
Sykehuset Innlandet - hjertesukk

Publisert: 13.mar.2018 15:51
Oppdatert: 13.mar.2018 15:54

Etter over 40 år i arbeidslivet, møtte jeg brått behov for sykehustjenester. Jeg har nå to år med intens behandling bak meg.

Fantastisk opplevelse, med engasjerte medarbeidere som prøver å yte maksimalt ut fra forutsetningene de er satt i. Pasienten, derimot, er kasteball mellom geografisk plasserte spesialiteter.

Som pasient og pårørende, har jeg vært på mange steder. Gjøvik, Elverum, Hamar og Lillehammer. Har bidratt mye til taxibransjen. Har også opplevd at spesialleger møtes på vegen mellom enhetene.

Dagens sykehusverden består av spesialutstyr, som er meget kostbart, og som har en rivende teknologisk utvikling. For å betjene utstyret kreves en stor stab av fagfolk. Teknikere, ingeniører, spesialsykepleiere og leger. Dagens sykehusstruktur er ikke tilrettelagt for dagens virkelighet.

Et spesialsykehus ved Moelv/mjøsbrua tilfredsstiller i stor grad vesentlige befolkningsmengder i innlandet.

Dagens sykehus kan disponeres for etterbehandling av pasientenen fra spesialsykehuset. Frigjorte arealer kan ombygges til omsorgsboliger eller korttidsopphold for etterbehandling etter behandlingen på spesialsykehuset.

Jeg har selv vært på etterbehandling på Tømmerli i Brumunddal. Fantstisk løsning for pasienter og pleietrengendes behov. Her kan mange ta mye lærdom.

Einar Busterud skuffer meg nå. Jeg har vært medlem av BBL i Hamar. Som pasient ser jeg andre behov enn nær geografi. Tenk helhet og framtid. Nå er tiden overmoden for et endelig vedtak. Vi har ingen tid å miste.

Hilsen fra en pasient som, tross alt, fortsatt lever.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.