buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Takk for et framtidsrettet vedtak

Publisert: 27.okt.2017 10:38
Oppdatert: 27.okt.2017 10:47

Jeg vil takke styret og alle andre som har bidratt for et godt og framtidsrettet vedtak om nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua. Dette sykehuset med sitt brede befolkningsgrunnlag vil bli i stand til å tilby tjenester på nivå med de beste i landet.

Les om vedtaket som ble gjort 20. oktober.

Jeg forstår også de ordførerne som i dag har sine sykehus kjemper for sitt. Det er nærmest en programforpliktelse. Jeg har selv lang fartstid som ordfører og rådmann i store og små Helgelandskommuner som har hatt mange sykehuskamper. Så langt som prosessen er kommet nå på Innlandet vil jeg råde disse ordførerne å legge ned stridsøksa og kjempe for den løsningen styret har staket ut. Ellers er jeg redd for art regionen blir en stor taper i landssammenheng.

Jeg har bodd i Hedmark de siste 3-4 årene og har dessverre fått prøve sykehusopplegget her. Det er ikke noen god opplevelse å bli sendt fra sykehus til sykehus for å fullføre behandlingen. Vi må ikke kjempe for nåsituasjonen men for å tilrettelegge for våre barn og unge som skal være framtidige brukere av tjenestene.

Så er det enkelte fagfolk som blir overivrige og kaster seg inn i debatten i sluttfasen og som med misbruk av sin faglige status prøver å overstyre de som er satt til å beslutte. Forskerne og andre fagfolk skal legge inn sine utredninger til beslutningstakerne. Retningslinjer for lokalisering av statlige arbeidsplasser gjelder ikke for sykehus jf. brev fra kommunalministeren 10. mars 2017. Sitat: «det er imidlertid slik at retningslinjene ikke gjelder for statlige stiftelser, særlovsselskap, statsforetak eller andre selskaper som staten eier, slik som helseforetakene.» En stor del av de ansatte vil være utskiftet av naturlige årsaker før nytt sykehus er på plass. De nye som ansettes vil rette seg inn etter lokaliseringen av et framtidig sykehus. Jeg er overbevist om at et nytt sykehus vil være en attraktiv arbeidsplass for innbyggere i Lillehammer, Gjøvik og Hamar.

Det er en meget stor fordel at dette kan planlegges fra grunnen uten arealmessige begrensninger. Her skal det tilrettelegges gode forbindelser til E6 og andre veiforbindelser, til jernbane og ikke minst gode parkeringsanlegg. Når en så registrerer at eiendomsutviklere/investorer ønsker å melde seg på for å bygge ytterligere infrastruktur kan dette bli meget bra.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat