buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Ordfører: Einar Busterud, tar du utfordringen?Foto: Trond Lillebo
 
Tar du utfordringen, Einar Busterud?
Om to måneder legges forslaget til ny Nasjonal Transportplan (NTP) fram.

Publisert: 08.feb.2017 21:21
Oppdatert: 08.feb.2017 21:30

Sjansen for å få dobbeltsporet, basert på kommunestyrets vedtak om trase øst, gjennom Hamar inn i NTP for 2018 -2021 er minimal. Dette fordi alternativet ble frarådet av Jernbaneverket (nå Bane Nor) og som en konsekvens av det er mangelfullt utredet.

Selv om departementet/direktoratet har avsatt planmidler for å se nærmere på trase øst, gjenstår det så mange hindringer å komme over at det ikke er mulig å forestille seg at en kan bli ferdig på så kort tid. (Stikkord: tilsving, Ramsar og innsigelse fra flere statlige etater).

Ordfører Einar Busterud innser dette selv og er i full gang med å fraskrive seg ansvaret for at Hamar neppe når opp i prioriteringskampen ved å vise til kilder han har overhørt sentralt og lokalt ved å beskylde Hamar Ap for å legge hindringer i vegen.

Politikk er dynamisk. Saker utvikles og endrede forutsetninger oppstår. Slik også i denne saken etter at Fylkesmannen la fram sin tilråding. Fylkesmannen er statens representant i fylket og derfor en viktig etat å forholde seg til. Fylkesmannen ber staten om en nedsenket kulvert i trase vest. Slik mener etaten å unngå at dobbeltsporet får en barrierevirkning mot Mjøsa og at Hamarbukta ikke bebygges, men opparbeides med vannspeil og park. Slik mener en også å kunne imøtekomme Riksantikvarens innsigelse mot vest.

Ordføreren har selv uttalt at Fylkesmannens forslag «begynner å ligne noe». Dette fordi Busterud egentlig er for dagens stasjonsplassering. Ordføreren bør derfor se muligheten Fylkesmannens tilråding gir og bruke all kommunal kraft til å understøtte den. For dette er i øyeblikket den mest realistiske vegen å gå for å komme med i NTP nå.

NHO-direktør Åge Skinstad har anklaget Busterud for å være for passiv overfor sentrale myndigheter. Ved å gripe denne muligheten er sjansen desto større for å komme over på offensiven. Tar du utfordringen, Einar?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat