buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Tenk som oss ungdommer

Publisert: 08.okt.2019 11:06
Oppdatert: 08.okt.2019 12:36

De siste to årene har klima og miljø vært en veldig stor sak. Du ser det overalt, aviser, sosiale medier og på nyhetene. Man lærer til og med om det på skolen, men gjør vi egentlig noe med det? Det første man tenker på når man hører om klimaendringer er global oppvarming. Både dyrearter og naturen er truet av denne forandringen.

Amazonas er den største regnskogen i hele verden. De mest sjeldne dyreartene bor der. Store deler av den brenner nå, eller blir kuttet ned av oss mennesker. Vi trenger denne regnskogen, den gir fra seg masse oksygen og har sjeldne plantearter som vi bruker til medisiner. Den har nå blitt halvert. Alle snakker om det, men vi gjør ingenting for å forhindre det.

Havet er et av de største utfordringene. 70 prosent av jordkloden er dekket av vann. 750.000 arter i havet er enda ikke oppdaget, det er ikke sikkert de rekker å bli det. I løpet av år 2050 vil det være mer plast i havet enn fisker. Mange dyr blir funnet hver dag, drept av plastikk som vi har kastet i havet. Så tenk over før du kaster søppel overalt.

Karbondioksid, bedre kjent som Co₂, i seg selv er ikke farlig. Vi puster det jo ut, men nå har det begynt å bli for mye. Både fabrikker og biler slipper ut veldig mye Co₂. Så nå har det blitt for mye. Gasslaget som ligger rundt jorda har derfor blitt tykkere. Når varmen fra sola kommer ned på jorda slipper den ikke så lett ut igjen, da blir det varmere. Det fører til global oppvarming.

Tenk på dette neste gang du gjør noe som kanskje ikke er så bra for miljøet. Både jeg og denne yngre generasjonen ville satt pris på om dere gjorde noe for å forhindre dette.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat