buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Tenker de på at de selv skal dø?

Publisert: 27.mar.2019 15:27
Oppdatert: 27.mar.2019 15:29

Partiet Høyre besluttet på landsmøtet ikke å gå inn for å lovfeste assistanse ved livets avslutning. Hamars domprost uttrykker begeistring over dette, i et innlegg i HA. Dermed velger han å svikte mange av sine sognebarn, som lever sin siste tid med ulidelig smerte, uutholdelig skrøpelighet, kombinert med store smerter. Mennesker må holde ut fordi hjertet slår, ofte lenge vedlikeholdt av leger med sine preparater. Legene tror de har fullmakt til å forlenge enhvers liv, så lenge som mulig. Noe som ofte vil være riktig, men ikke alltid. Dessuten, hvem har gitt dem denne fullmakten? Vår Herre?

Vi mennesker evner ikke å sette oss inn i hvordan det er å ta avskjed med livet, for disse som blir tildelt den mest krevende og smertefulle sorten. Må eksistere sin siste tid med store plager, sterke smerter døgnene gjennom, ofte over lengre tid. Mens de pårørende er rådløse, kan bare stå og se på. Å føle medlidenhet hjelper ikke det minste, gitt verken av slekt eller prest.

Det er på tide at hele verden våkner nå. Meningsløse og uintelligente regler må fjernes. Smertene som oppstår ved livets slutt, må hvert enkelt menneske gis anledning til å tilkalle assistanse for. Få avsluttet livet også, og få assistanse til dette, om det er ønsket. Noe annet vil være meningsløst. Dessuten, vil dette være den mest demokratiske rettighet, ethvert menneske kan ha. Bestemme over egen kropp og eget liv, når livet som liv er tapt.

Det partiet som tar inn i sitt program å få vedtatt en lov om retten til en verdig død, vil vinne oppslutning. Politikerne må å ta standpunkt, få en slutt på at mange mennesker opplever store smerter, som det siste av et langt liv. Så meningsløst, så lite medmenneskelig – selv for Bibelen må det gå an at noen tar til fornuften – tar bort den fatale setningen, «du skal ikke ta liv». Denne så lenge misforståtte.

Det er politikerne som sitter med ansvaret. Evner de å tenke seg at en gruppe mennesker må leve den siste tiden med ulidelige smerter? Tenker de på at de selv også skal dø en gang?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat