buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
FATTIGDOM: Kirkens Nødhjelp har målt partiene på meninger om FNs bærekraftsmål, bistand, klima, oljefondet, skatt, våpeneksport, handel og gjeld.
 
Terningkast fra Kirkens Nødhjelp
Hvilket parti har egentlig best politikk for å skape en mer rettferdig verden?

Publisert: 27.aug.2017 23:11
Oppdatert: 27.aug.2017 23:17

En ny kåring som Kirkens Nødhjelp har gjort gir SV og KRF terningkast 6, mens MDG troner på ensom andreplass med terningkast 5.

Kirkens Nødhjelp er en politisk nøytral organisasjon, som har gått gjennom partiprogrammene, og har kun vurdert politikken ut fra det partiene selv har meldt.

Alle partiene er vurdert ut fra de samme åtte kriteriene, sier Lisa Sivertsen, som leder avdeling for politikk og samfunn i Kirkens Nødhjelp.

De åtte kriteriene går på FNs bærekraftsmål, bistand, klima, oljefondet, skatt, våpeneksport, handel og gjeld.

Et parti gikk fra terningkast 2 til 1 i år etter å ikke ha med et eneste av FNs bærekraftsmål, og det er vel ingen hemmelighet at dette partiet har innvandrings- og integreringsministeren i regjering.

Landets statsminister burde vel ha lest litt mer igjennom partiprogrammene til sine samarbeidspartnere før hun fordelte ut ministerposter, men hva skal man forvente av Høyre på dette området, som får terningkast 3.

Ja, det kan i alle fall ikke bli en mer rettferdig verden fra deres blå politikk, det er det jeg trekker som konklusjon ut ifra Kirkens Nødhjelps kåring.

Jeg vil med sikkerhet fortelle mine partikollegaer at vi har en jobb å gjøre, og til neste kåring fra Kirkens Nødhjelp håper jeg at det er tre partier som vil få terningkast 6, slik at også MDG blir med i det gode lag.

Jeg vil prøve å jobbe mer for politikk som skaper en mer rettferdig verden.

Derfor blir det nye runder med mas i kommunestyret på ordføreren vår. Om ikke vi kan bli en fairtradekommune også, slik nabokommunen vår Lillehammer har vært i mange år.

Så hvor har det blitt av Ap med landsmoderen som uttalte så fint «Tenke globalt, handle lokalt»?

Ap fikk 50,5 prosent av alle stemmene i Ringsaker kommune forrige valg, så hvis de vil bli en mer rettferdig kommune har de muligheten nå.

Med vår fantastiske fremoverlente holdning i Ringsaker, burde vi ha litt mer vekst og utvikling for å være mer medmennesker i inn- og utland, det synes da jeg.

Gratulere med toppskår til SV og KrF, da vet jeg hvor jeg skal finne støttepartier for å lage en mer rettferdig verden og kanskje vi i Ringsaker kan bli en fairtrade kommune også.

Ja, hvis Arbeiderpartiet synes en rettferdig verden er viktig, da.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat