buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
The never ending story

Publisert: 08.des.2016 17:20
Oppdatert: 08.des.2016 17:22

På nytt vil politikere i Hamar gjøre et vedtak som vil bli negativt for byen. De nekter å akseptere at jernbanen er viktig for byen og byens utvikling. Vil dagens politikere ta ansvar den dagen det viser seg at byens sentrum er ødelagt rent handelsmessig, ved å flytte jernbane stasjonen ut av sentrum?

Skal det bygges tribuner langs strandgaten slik at byens innbyggere kan sitte der å skue utover strandsonen, Mjøsa og Helgøya når jernbanen er borte?

Hvis dette blir scenariet, når vil det som kalles strandsonen bli slik som folk og politikere har forfektet? Det vil mest sannsynlig ikke bli i levetiden til disse og heller ikke deres barn. Hamar kommune har ikke penger til dette, da må andre samfunnsoppgaver, som egentlig er viktigere, legges på is og det vil ikke skje.

Men, ved å velge vest, så vil Staten ved jernbaneverket bekoste det meste av å opparbeide en ny strandsone.

Er det greit for Hamar kommune å miste arbeidsplasser og skatteinntekter fra bedriftene som må flytte fra Akersvika?Er det greit for byens politikere og innbyggere, at med stor sannsynlighet at Vikingeskipet mister sin status som riksanlegg?Er det greit for byens politikere og innbyggere, at Akersvika sannsynlig mister sin status som internasjonalt våtmarksområde?Har Hamar kommune økonomi til å bygge ny brannstasjon, når dette egentlig vil bli en ekstra belastning, som kunne ha vært unngått ved et annet valg av jernbanetrase?

Jernbaneverket har ymtet om at dagens trasse vil bli beholdt, ved å velge øst, for å bruke den til godstransport. Har alle fått med seg det?

Ved å velge øst, som Jernbaneverket ikke vil ha, så kommer mest sannsynlig både Samferdselsdepartementet og Miljøverndepartementet til å bruke dette for alt det er verdt til å trenere en avgjørelse, lik den som ble brukt i Akersvika angående ny trasse for E6, slik at midler kan styres andre steder, som er klare for utbygging.

Områdende rundt Oslo og Oslo fjorden er viktigere for rikspolitikerne enn Innlandet, både når det gjelder pendling og bosetting. På begge sider av Oslo fjorden, så er alle utbyggingsplaner vedtatt og det samme er snart den nye Ringeriksbanen. Dette er prosjekter som skal ha penger fra den samme pungen og som er klare for bygging.

Jeg er ikke overbevist at byens politikere er oppmerksom på dette og hvis de er, så vil de sannsynligvis ikke innrømmer det. Innlandet er ikke viktig for rikspolitikerne, det er området i og rundt Oslofjorden som teller og som det alltid har gjort.

Jeg synes det er ille at byens politikere styrer mer med hjertet enn med hodet. Men det er vel samme leksa som alltid; det handler om posisjoner og velgere og makt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat