buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
EINAR BUSTERUD: Han er ingen samlende politiker, skriver Roger Andreassen. FOTO: TROND LILLEBO
 
Tid for samling i Innlandet?

Publisert: 18.okt.2017 14:36
Oppdatert: 18.okt.2017 14:39

Erfaring har vist at indre splid og fraksjonsdannelse gang på gang har ødelagt for Innlandet. Det finnes sterke politiske krefter i Oslo-regionen som bent fram kalkulerer med et fragmentert politisk miljø i Hedmark og Oppland.

Det gir dem boltreplass for å ivareta egeninteresser ved å spille Innlandets vitale interesser ut over sidelinjen med de konsekvenser det får på nær sagt alle samfunnsområder.

Statskassen er ingen Sareptas krukke. Det er kamp om investeringsmidlene, og krigen de fire ordførerne legger opp til kan i verste fall påvirke Helse Sør-Øst RHFs behandling av Sykehuset Innlandets styrevedtak som vil foreligge fredag.

Machiavelli i dette spillet med Innlandet som innsats er utvilsomt Hamars ordfører. Einar Busterud er ingen samlende politiker, og brubyggerrollen er ham fremmed.

Fra antikken kjenner vi det første og annet triumvirat. Det gikk dem ille. De fire forblåste ordførerne på vestsida av Mjøsbrua - la oss kalle dem et quadrumvirat - har dannet en allianse med porøs substans.

Det er øyeblikkets vurdering av egennytte, ikke fellesnytte som har brakt dem sammen.

Utsiktene til at sykehusene på Lillehammer og Elverum kan få beholde en betydelig del av sine nåværende funksjoner er trolig nok til at alliansen slår sprekker.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat